Проба – грешка – проба… Грешка в системата!

Проба – грешка – проба… Грешка в системата!
Снимка: netinfo

Сложно нещо са междучовешките отношения, дето им викаме любов. Нито колелото, нито топлата вода ще откривам. Обаче. Как да разберем дали този този мъж, когото сърцето ни е избрало, е точният човек, който ще е с нас в добро и зло, в радост и тъга и т.н., и т.н., според романтичните филми, дето ги гледаме сами на дивана?

Припомнете си още от същия автор: Любовник и любим – не бъркай понятията!

Къде ми беше умът?!

Че то докато му правим дефилета по пеньоар и фотосесии с черпак в ръка, животът се преполовил, а Мъжът – духнал. Не само супата. Спасил се е по единично. След като се е нахранил, щото мъжката любов, нали, минавала през стомаха. Минава, да. И заминава. Запознати сме с дейността на стомашно-чревния тракт.

Любовта винаги е тера инкогнита, колкото и опит, горчив и сладък, да имаме. Колкото и пъти да сме се парили или да сме изгаряли в изпепеляващите й обятия. Няма рецепти, няма формули, няма модели, нищо няма, освен чувствата между двама души. А там е още по-непозната територия. Всеки път.

Хайде да ми обясни някоя дама защо се е влюбила точно в определен мъж. Бас държа, че няма да може. Приказки от рода на внезапно сините му очи, топлият му дъх, дългите му артистични пръсти, дрезгавият тембър, фигурата, походката, кавалерското му държание и пр., и пр. не минават! Аз приемам за най-точно определението биохимия. Не го разлагайте на отделни съединения, молекули и атоми. Няма универсум. Любов и точка.

Само че всички знаем, дето любовта е действие. Процес. Движи се, не стои в музея с етикетче „Велика единствена любов”. Защото няма нито велика, нито единствена. Има твоята. При това – в даден отрязък от време. Все едно миг или вечност. Не може да си избираш мъж по каталог. И жена по каталог не можеш да си избираш. В живота става въпрос, за семейство, ако щете, става въпрос, за връзка между мъж и жена става въпрос.

И защо има толкова нещастни жени, които все не случват на подходящ мъж. Защо много от тях се хвърлят на врата на „чужди” мъже. И защо тези мъже се оставят доброволно и самодоволно в нежната примка около врата им. Ами тези връзки са сладки и необвързващи.

Снимка: netinfo

Любовницата няма да се разхожда пред теб по пеньоар, а по бельото, което си й подарил. Няма да те посреща с „Дойде сметката за парното, пък не сме платили таксата за детската градина”, а ще запали свещи и ще ти подаде да отвориш бутилката шампанско. И никога, ама никога, няма да я боли главата!

При нея обаче няма да си разхвърляш чорапите по пода, няма да се мръщиш, че не те оставя да гледаш мача, защото е пуснала прахосмукачката, няма да те дразни, че ще ти претопли вчерашната манджа. Ама тези неща не са ти се набивали в очите, когато сте били гаджета със съпругата си. Тези неща ще се набиват в очите на любовницата ти, когато тя евентуално заеме мястото на фаворитката.

Снимка: netinfo

Ох, отначало целуваш пръстчетата, с които е пресолила супата, целуваш ръчичките, с които е пъхнала в пералнята ризите ти заедно с онова страхотно червено боди, та цялото пране е придобило съмнителния цвят на розово фламинго, косите й целуваш, така сексапилно навити на терморолките, че да полудееш от желанието за секс с извънземна, целуваш закръгленото коремче, в което ритка наследникът ти, без изобщо да забелязваш целулита, обаче в един момент отместваш чинията, вдигаш скандал, че ризите ти пак са съсипани, отвръщаш поглед от смешната повлекана с краставичени кръгчета, залепени на челото и опънат по шевовете анцуг и благодариш на Господ, че пак я боли главата.

Снимка: netinfo

Тя пък от своя страна не може да гледа трохите по мустаците ти, причернява й, докато ти събира чорапите, извръща се, когато излизаш от банята, заметнат през кръста с излинялата си любима хавлия, повдига й се, когато примляскваш и прохъркваш и благодари на Господ, че и този път е минал номера с главоболието.

Това не е Любов, нали? И биохимия вече не е. Разпаднало се е съединението помежду ви. Как? Ами точно както се е образувало. От първия поглед до първата забелязана троха.

Семействата и връзките не се разрушават отвън.

Никой няма да тръгне да търси нещо, което си има вкъщи, да не е луд. Отвътре е всичко, от демоните в гардероба ни, от собствените ни комплекси, от лягането на стари лаври колко сме неотразими, от възпитанието ни, бе хора.

За любовта трябва воюваш всеки Божи ден. Най-вече със самия себе си. Няма указания, няма формули, няма модели. На клише докарах ли го? Ами то и щастието е клише. Пък всеки драпа към него.

И се чуди как някой неприлично красив и преуспял мъж крепи под ръка невзрачна женица или как една Моника Белучи с IQ 152 гледа томително оплешивяващ очилатко и му оправя вратовръзката тъй, че ти иде да изгризеш черчевето от завист. Любов, бе хора.

Снимка: netinfo

И никой не е в състояние да „открадне” нито мъжа, нито жената от уж недостойните за тях партньори.

Биохимия, бе хора. Ама ние искаме щааааастие. И се оплитаме в миражите си.

От едната Фата Моргана към другата.

Пустинята на живота е голяма, а оазисите – кът. Както и да го въртиш и сучеш, на каквито и системи да залагаш, комбинацията винаги е в рамките на 6 от 49. Само не се пристрастявайте, следващият тираж може да е още по-несполучлив.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти