Време за жени

Време за жени
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Настъпи месец март, който хората наричат женски. Преди години си мислех, че това е заради 8-ми март, но след като започнах да контактувам повече с дамите, разбрах какво значи "женски" месец.

Атмосферните условия през този период изцяло олицетворяват настроенията на жената - променливи в температурите, изненадващи с валежите и непредвидими с ветровете. Онзи ден грее слънце и навън е 20 градуса, днес е студено, вдругиден вали като из ведро и още в същия ден ще задуха вятър и няма да остави помен от облаците.

Въпреки това, месец март е очарователен. Всеки ден е коренно различен от другите. Точно както всяка жена е различна посвоему от останалите. Мисля, че това важи и за дните през цялата година.

Отношението на мъжете към времето през различните дни е същото, като това към жените - въпрос на гледна точка. В един слънчев ден, някои чувстват топлина, други недоволстват, че жегата не им дава мира, трети намират прохлада някъде другаде. Когато е студено - едни започва да треперят, други се ободряват.

Колкото повече се замислям, толкова по-категорично стигам до извода, че жените са точно като времето - никога не е такова, каквото искаме да бъде. Лятото е горещо, зимата - хлъзгава, мокра и студена. През пролетта и есента проблемът е, че не е нито едното, нито другото, а на нас ни се иска да се спре на нещо по- определено.

Ако е хубаво, се страхуваме, че земята ще се напука от суша и ще има слаба реколта. Ако пък завали, не спираме да се жалваме, че дъждът винаги разваля плановете ни и се молим да спре. По подобен начин, ако декември мине без сняг, се питаме с негодувание какво се случва с нашата бяла зима. Ако пък такъв завали, започваме да псуваме и да се вайкаме защо стават големи поледици и се затварят пътища.

Говорим за времето така, все едно става дума за нещо, което сме си купили и после са ни го отнели с измама. Ние никога не сме доволни от него.

Щом времето е като жената, eдинственият начин да осъществим съвместна хармония, е като променим отношението си към него. Да търсим очарованието в отделните сезони, вместо недостатъците им. Или поне да си изберем по едно нещо, заради което харесваме дъжда, горещината, снега и ветровете, защото те са реалност и неизменна част от климата.

Нека всички открием времето, в което се чувстваме комфортно и го пазим за себе си. И да не забравяме, че е невъзможно да го променим.

Който изобщо се е опитал да направи това, то природата му е доказала, че борбата е излишна. По същия начин, както е излишна с жените.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти