Време за четене: „Апартаментът“

книги
Снимка: Издателство СофтПрес/iStock

От авторката на „Списъкът“ – роман с над 1 милион продадени бройки в света, идва нов смразяващ трилър, спечелил одобрението на читатели и критици! „Апартаментът“ от Луси Фоли е история за сенките, които превръщат Париж от Град на светлините в сцена от страховит кошмар. Роман, който напомня, че всеки има тъмна страна и там се спотайват демоните на неговото минало, готови да нападнат.

Животът на Джес е изцяло извън релси. Останала без работа, пари и покрив над главата си, тя решава да обърне гръб на Лондон и да потърси временно убежище при единствения човек, на когото някога е можел да разчита – нейния полубрат Бен. Уговорката е той да я посрещне в апартамента си в Париж, но когато Джес пристига във френската столица, от него няма и следа.

С малко повече упорство и изобретателност, тя успява да се настани в жилището, където планира да изчака, докато Бен се върне. Но всяка минута, прекарана вътре, ѝ нашепва, че е по-добре да бяга. Спират я купищата въпроси, които обсебват всяка нейна мисъл. Как Бен успява да си позволи толкова скъп апартамент, какво крият съседите му и къде е той сега?

Старата сграда се оказва гробище за дълбоко заровени тайни. Тук някой винаги гледа и когато един любопитен журналист реши да се разрови, всеки има мотив да извърши немислимото. В очите на Джес всеки е заподозрян. Наблюдателната портиерка, която знае повече, отколкото другите подозират. Чаровникът, който не е забравил какво се е случило през онова лято в колежанските му години. Срамежливата студентка, която умело крие своята разкрепостеност. Богаташката от пентхауса, впримчена в живот, от който копнее да избяга. Сред тях има неканен гост и те ще направят всичко, за да попречат на Джес да научи какво точно се е случило с Бен, задавал твърде много въпроси като нея.

„Апартаментът“ от Луси Фоли привлича с мистериозен сюжет, готическа атмосфера и наелектрезиращо усещане. Зловещи разкрития и множество обрати правят историята непредсказуема и вълнуваща, а сянката на съмнението непрекъснато преследва читателите и провокира редица хипотези относно извършеното престъпление. „Апартаментът“ е третият роман на Луси Фоли и вторият, който излиза на български.  Макар да носи нейния характерен почерк, напомнящ модерна версия на книгите на Агата Кристи, той разширява писателския ѝ диапазон. Редуването на перспективи, наслояването на образите и манипулирането на  времепространството превръщат Луси Фоли от популярен автор на крими истории в майстор на трилъри и мистерии.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти