В какво се превърнаха социалните мрежи

На един клик разстояние
Снимка: Getty/Guliver

Британски специалисти съобщават, че все повече хора използват социалните мрежи в интернет, когато търсят партньори, а не специализираните сайтове за запознанства.

Анкетираните споделят, че намират социалните мрежи за по-безопасни в сравнение с останалите уеб страници за виртуални срещи и флиртове, което обяснява и причината те да са по-предпочитани и за тази цел.

В проучването са участвали почти 2000 интернет потребители, като 57% от тях успяват да се запознаят с потенциални партньори само и единствено във "Фейсбук" и "Туитър".

Над 33% от запитаните намират обекти на своите желания, които са приятели на техните приятели в социалните онлайн мрежи, но все още 72% от мъжете и жените следят както строго профилираните сайтове за запознанства, така и социалните мрежи при търсене на връзка.

Интересно е, че 27% от хората, участвали в експеримента, не биха си признали, че са намерили партньор в интернет, а други 19% допълват, че не разчитат на никакъв алтернативен начин освен виртуалния за откриване на сродна душа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти