"Тайната съставка на секса е любовта!"

"Тайната съставка на секса е любовта!"
Снимка: netinfo

Ежедневно се сблъскваме с всякакви теми, които са в една или друга степен табу за обществото. Една от тях са порнофилмите. Ще го кажа директно – всички гледат порно, но не си признават. От тийнейджъри до възрастни хора. Дори дядо ми гледа порно. Няма място за смут. Няма място за сочене с пръст. Това са нормални неща. Съвсем естествено е човек да има нужда да му е хубаво.

Къде е проблемът тогава? Ето къде е: във вманиачаването. В това, че когато един 16 годишен пич гледа филмчета за възрастни, остава с впечатлението, че истинският секс е такъв, какъвто го вижда на екрана – шумен, бурен и безкраен. Страхувам се, че ще  разочаровам и вас и себе си – не е. 

Снимка: Thinkstock

Снимането на порнофилми не е като да чукаш гаджето си, докато съквартирантът ти ви снима със айфона си. Порноиндустрията е цяла машина. Машина за  пари. Голотата продава. Там няма чувства. Там има игра. Норматив. Задължения. Затова хората, които участват в подобни продукции се наричат актьори. Защото играят роля. Роля, за която  получават тлъсти хонорари.

Тяхната работа е да пропагандират секса като течен шоколад Нутела. Това е тяхната цел. Те са задължени да изглеждат така, сякаш всеки момент ще се разпаднат на съставните си части в следствие на екстаза. Да, да... 

Ние мъжете харесваме атрактивни жени, с дълги крака, дълги коси и големи гърди, които се раздават. Нека не се залъгваме. Ти, приятелю, който четеш този текст, би дал мило и драго за една такава мадама. Блондинка, брюнетка, червенокоса – без  значение. Не се опитвай да ме заблудиш. Би бил готов да застанеш на четири крака за една такава кукла. Това е така, защото ценностите в съвремения свят са размити до степен на изличаване. Красотата става все по-изкуствена, все по-силиконова. Грим и помада. Макиаж. Дотам. Нищо повече.

Снимка: Thinkstock

Вероятно вече е на мода да го правим като по телевизията. Да викаме до небесата и да симулираме оргазми, вместо да бъдем честни един към друг. Чувал съм за доста връзки, които се разрушават заради това, че мъжете не обръщат достатъчно внимание на жените си. И тук съвсем логично идва следващият въпрос: каква е причината да става така?  

Обяснението според мен е следното – колкото повече потъваш в илюзията на порното, толкова по-малко е удоволствието, което изпитваш в рамките на своя реален полов живот. Рутината те поглъща: ходиш на работа, зяпаш циците на колежките, пускаш си забранени клипове в обедната почивка, прибираш се, вечеряш и си лягаш. Първо ти. Жена ти заспива часове след теб. Незадоволена. Разплакана. 

Лесно е да си заек като всеки трети и да мислиш само за своето удоволствие. По трудното е да бъдеш мъжкар. Не мачо, а мъжкар. По-трудно е да бъдеш отдаден на жената до себе си, да я ухажваш, да я галиш, докато се събужда, да ѝ правиш подаръци, да я утешаваш, когато ѝ е криво, да ѝ бъдеш опора, когато няма сили, да я изслушваш. Ако отделяш по един час на ден, за да общуваш с нея, едва ли ще ти се налага да прибягваш изобщо до порнографията. 

Снимка: Thinkstock

Сещам се за една реплика от култовия филм на Ларс фон Триер „Нимфоманка“. Репликата гласеше така: „тайната съставка на секса е любовта.“ Толкова вярно е това, че нямам думи. Какъв смисъл има да докосваш нечие тяло без обич? Какъв смисъл има в това да ти пука само за собствения ти кеф? Какъв смисъл има в това да пренебрегваш другия? Няма смисъл. Няма причина да пропиляваме времето си в заблуда. Порнофилмите са именно това – една голяма заблуда. Един балон, който всеки миг ще се спука. 

10...9...8...7...6...5...4...3...2...1...0...

Интернетът спря. Завинаги. Прегърнете човека отсреща. Той е също толкова ценен, колкото вас. Не го губете за нищо на света.

Прочетете още от Росен Карамфилов:

Поезията и жената са едно и също - Вселени... Не се ли отдадеш напълно - гориш

Сексът движи света, а любовта забавя движението

Един аналогов човек в дигиталния свят...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол