Съвети за повече страст в спалнята

Съвети за повече страст в спалнята
Снимка: Thinkstock

Често се случва при дългогодишните връзки е сексът да стане скучноват и полека-лека да се превръща в рядко срещано явление.

И ако все пак е нормално след 20, 30 или 40 години на пример, брак сексуалните контакти да загубят интензитета и страстта си, то сексологът Трейси Кокс решава да даде няколко съвета как да запазите искрата в спалнята.

В десетина точки, цитирани от Dailymail.co.uk, Трейси дава своите съвети на двойките, които ползват леглото само за спане.

*Като начало оставете големите очаквания. Когато човек си мисли, че страстта ще бъде вечна и силна точно каквато е била в началото, много по-лесно ще се разочароват, когато нещата не се случват точно така.

Важното според Кокс, е опитите да сте близки и интимни да не секват, а не да очаквате всеки път сексът да е невероятен. Или както се казва - апетитът идва с яденето.

*Хората често забравят, че сексът и връзката са пряко свързани. Ако между вас нещо не върви, то и интимността ще куца.

Също така това, че живеете вече дълги години заедно и сте се виждали във всяка светлина, не означава, че трябва да възприемате партньора ви като свой брат/сестра и да не се интересувате как се показвате и държите пред него/нея.

*Отдайте се на импулса. Със сигурност си спомняте как в началото на връзката ви страстта сякаш е извирала от вас и ви е карала да се отдавате на нея на най-невероятни места.

Рутината в спалнята може да убие желанието. Затова Трейси споделя, че когато изпитате нотка на възбуда, трябва да се възползвате от нея веднага.

*Не занемарявайте здравето си. Доказано е, че когато хората се хранят правилно и се движат повече, сексуалният им живот също се подобрява. Налегне ли ви веднъж мързел, той ще ви владее и в спалнята.

*Поговорете си. Поинтересувайте се какви са мечтите и фантазиите на партньора ви и може това да доведе до нови експерименти и ренесанс на случващото се под завивките.

*Вземете си някаква секс играчка, вибратор например. Мъжете достигат по-лесно до организъм, докато при жените се иска повече време и стимулация.

Помислете си с какво би ви било интересно да разнообразите сексуалния си живот и го обсъдете с партньора. Може двамата да мислите на една вълна, но всеки да се притеснява да сподели с другия.

*Използвайте еротиката – еротични филми, книги, фотографии, всички те могат да се окажат стимулиращи либидото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти