Съществува ли идеалният мъж?

Съществува ли идеалният мъж?
Снимка: Личен архив

Наталия Кобилкина

Ще ви разкажа една забавна история по тази тема.

Коледа. В колата се возят идеалният мъж и идеалната жена. В друга кола се вози Дядо Коледа. Той обаче има проблеми с колата си и моли идеалния мъж и жена да го вземат в техния автомобил. Те приемат. От някъде се появява камион, става катастрофа и от тримата оцелява само един. Как мислите - кой е оцелял? Идеалният мъж, идеалната жена или Дядо Коледа?!

Разбира се, че идеалната жена, защото другите двама не съществуват!

Често, когато имам смесена група (мъже и жени), аз ги разделям на мъже и жени и им давам по един лист. Те имат 15 минути, за да напишат колективно какво значи за тях "идеалният мъж" и "идеалната жена".

Мъжете обикновено са готови за три минути. За тях идеалната жена трябва да е красива, да се грижи за мъжа и децата (в грижата се включва и сексът), да е вярна … другото не е чак толкова важно.

Жените след 15 минути ме молят да им дам поне още един лист и допълнително време.

Скъпи дами, за наше съжаление, идеалните мъже не съществуват.

Или тези, които все пак изглеждат като тях, обикновено са женени или в момента, в който успеете да ги направите свои мъже, те коренно се променят и спират да бъдат идеални. Тогава изведнъж те се превръщат в поредните мъже с недостатъци!

Тоест, когато той е мой, той по презумпция не е идеален и има нужда от подобрение. Не мисли, че само ти си такава. Това е заложено в женската природа - да подобряваме всичко до себе си.

Това, за което най-много мечтае почти всяка жена, е да промени собствения си партньор.

Наскоро намерих интересно обяснение за това в една източна школа. Не знам доколко е истина.
Според прочетените твърдения мъжете имат по-високо развит духовен корен и от духовна гледна точка гледат на жената отгоре надолу. Затова, разбира се, не очакват от нея кой знае какво – искат само да е красива, грижовна и вярна.

Докато ние - жените - гледаме отдолу нагоре и разбира се, очакваме много. Проблемът се крие в това, че жената често иска взаимно изключващи се неща. Например, държа той да е силен и богат, с хубава кариера, но при това да има много свободно време и да ходим на екскурзии. Ако само почивате – кога пък той ще гради кариера и т.н.?

Но ако погледнем по-надълбоко ще видим, че жената е по-близо до природата. Това, за което тя копнее е да бъде спокойна, да има финансова сигурност за себе си и своето дете и да усеща, че тя се развива духовно със своя човек до себе си. За нея е важно да чувства, че той усеща нейната душа и че с него тя става по-добра, отколкото е без него. Ако погледнем дълбоко в своето сърце, ще видим, че ние жените нямаме нужда до такава степен от мъжки играчки като коли, компютри, спорт и т.н.

Мъжете винаги си остават деца, защото те не раждат, докато жените раждат и се изживяват като майки, затова те нямат нужда от играчки.

Жените имат необходимост от разбиране, приемане, грижа, сигурност. Проблемът на съвременните жени е, че те започват да търсят от погрешна гледна точка. Често ние не сме свързани със себе си и своите истински нужди, затова когато не ги осъзнаваме, няма как да можем да ги удовлетворим.

Това, което бих посъветвала жените, които още нямат партньор до себе си или не са доволни от този, който имат, е следното:

Свържи се със себе си – всяка една от нас го прави по свой си начин. Може би трябва да останеш насаме със себе си, може би е нужно да се фокусираш върху сърцето си, може би е време да се свържеш с тази част в теб, която ти дава спокойствие и усещане за щастие, може би пък търсиш и нещо друго.

В момента, в който ти се свържеш със себе си, се появява една увереност и сигурност. Появява се чувството, че каквото и решение да вземеш, то ще бъде вярно за теб. В този момент усещаш пълно доверие към себе си и Вселената.

Научи се да гледаш на мъжете като на Богове – независимо каква религия изповядваме, Бог е съвършен и никой от нас няма да промени това. Гледай на мъжа като на Бог, дори и да не е перфектен според твоите виждания за идеален мъж. Той прави най-доброто, на което е способен в момента и ако можеше, ако имаше духовен капацитет да бъде различен – той щеше да е такъв.

Избирай да се развиваш – помисли, доколко този мъж те развива, доколко с него ставаш дори по-добра от това, което сама си мислила за себе си.

Правилният за теб мъж ще те "открие" за теб самата. Изведнъж разбираш, че всъщност ти си много уязвима, добра, щедра, мила и т.н.

Чувствай се красива. Когато ти си с правилния мъж, дори и той да не ти прави много комплименти, ти се чувстваш най-красивата жена на света.

Осъзнай и помоли – осъзнай от какво точно се нуждаеш, за какво копнее твоята душа и много конкретно и директно помоли твоя мъж за това или ако още нямаш такъв до себе си - помоли Вселената.

Благодари за това, което имаш. За това, за което ти благодариш, то ще става повече. За това, за което мрънкаш – също ще става повече. Така че, когато благодариш, дори вътрешно ти привличаш в твоя живот само хубавите неща и не оставяш място за недоволство.

Идеалният мъж съществува и е много вероятно той в момента да е до теб, стига да можеш да го видиш …

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти