Сутрешен навик подобрява вечерния секс

Сутрешен навик подобрява вечерния секс
Снимка: Thinkstock

Липсата на сексуално желание е един от основните проблеми на двойките, особено онези с по-дълъг стаж.

Те често започват да обвиняват рутината, липсата на внимание, излишните килограми или футболните мачове в събота следобед за това, че ласките не се случват толкова често, колкото се иска на всички.

Никоя от тези причини обаче не е в основата на липсата на желание. Онова, което убива желанието за всичко всъщност е стресът.

Да, факт е, че сексът успокоява и разпуска, но често се приема като още една задача от ежедневието преди така желаният сън, с който да се отделим от натоварения ден.

За това, съветва Емили Флетчър от Център за медитация Зива в Ню Йорк, трябва да започвате деня си с 5-минутна релаксация.

„Не се опитвайте, съветва тя, да не мислите за нищо. Мозъкът мисли непрекъснато и не можете да го контролирате, както сърцето бие и вие нищо не можете да направите, за да го спрете.

Можете обаче да мислите върху конкретно нещо. Това ще ви помогне да намалите напрежението, да се настроите за деня и да се подготвите за вечерта, когато също ще ви е полезно да не мислите за нищо“.

Вместо с отварянето на очите да посягате към мобилния телефон или да скачате от леглото, дайте си време да се разсъните и да фокусирате само върху една мисъл.

Според Флетчър най-успокояващо е да си повтаряте думичката „едно“ на ум, като мантра, но според нас всяка положително заредена дума може да е част от вашата медитация.

И понеже говорим все пак за правене на любов, можете в продължение на минута да си повтаряте думата „любов“ или „прегръдка“, или „отдаване“, да си представите всичко, което тези думи значат за вас и чак след това да започнете деня си.

Заредени по този начин, ще си мислите, дори несъзнателно, за тези хубави преживявания. Вечерта няма да ви остава нищо друго, освен да ги претворите в реалност.  

Още тайни от под завивките: 

За повече оргазми - кокосово масло

9 еротични мисли преди заспиване

Най-подхорящ час за секс според възрастта

Тайното съкровище на жените

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти