Спонтанният секс е на изчезване

Точно навреме
Снимка: Thinkstock

Скорошно европейско проучване показва, че 50% от двойките по-скоро биха планирали кога да правят секс, отколкото да се оставят на непринудеността.

80 на сто от запитаните, които решават предварително кога да се отдадат на интимност, коментират, че това даже подобрило сексуалния им живот.

Основната причина партньорите да планират кога да правят секс е тяхното желание за редовен секс. Мнозина от анкетираните заявили, че сексуалният им ритъм е замрял в миналото и за да поддържат здравословно темпо на любовния си живот, те биха планирали плътските си изживявания предварително.

Други причини за плановия секс са натовареният работен график и опитите за зачеване, които често изискват сериозно планиране. 20 на сто от двойките споделят, че планират любовния си живот, така че да са в настроение, когато настъпи моментът.

Две трети от жените, които отговорили по този начин, разказали, че искали да пооправят външния си вид преди секс, а мъжете допълнили, че се готвели за интимни ласки, като не ядели и не пиели алкохол в по-големи дози.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти