Сексуални статистики

Не ми е до секс
Снимка: Thinkstock

Експерти от Лондон установили, че представителите на сегашното поколение (възрастова група 16-44 години) прави секс средно по 4,9 пъти месечно.

В сравнение с преди десет години, специалистите наблюдават рязък спад на сексуалната активност, която през 2003 г. е била 6,3 пъти месечно.

"Това може да се случи само в свят, където сексът е навсякъде – в интернет, киното, телевизията, рекламите. Живеем във време с рекордна посещаемост на порно сайтове, свободата за сексуално изразяване в медиите е достигнала размер, както никога преди", обясняват експертите.

За това голяма част от двойките правят секс двойно по-малко, отколкото обвързаните от предишното поколение.

Днес сексът е навсякъде около нас, но той вече не е толкова вълнуващ, както преди години. По-старите поколения са смятали за нещо вълнуващо секса по телевизията, докато сега той е описван като изтощителен и обикновен. За много хора днес той е нещо, което само предизвиква умора.

Друго обяснение за резкия спад на сексуалната активност е развитието на технологиите. "Преди, когато хората лягаха да спят, угасяха светлината и докосваха партньора. А днес винаги ще се намери нещо по-важно, което да направите преди да заспите – да проверите пощата си, да изпратите текстово съобщение чрез вашия телефон, да разгледате снимки в социалните мрежи, да напишете "Лека нощ" във "Фейсбук" или да прочетете няколко сексуални материала виртуално.

Друг особено тревожен показател е, че сексуалната активност на жените между 25 и 35 години рязко намалява. Обяснението е: стрес на работното място, ежедневни финансови затруднения, депресия, социални мрежи, електронна поща, мобилен телефон, телевизия… и така списъкът с оправдания става доста дълъг.

Така че, изследователите достигнали до следния извод - колкото повече време, внимание и усилия посвещаваме на нашия виртуален живот, толкова по-малко ни е грижа за сексуалните контакти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти