Сексапилът ухае на... чесън?!

Сексапилът ухае на... чесън?!
Снимка: Thinkstock

Невероятно, но факт – консумирането на щедри количества чесън прави телесната миризма на мъжа много по-атрактивна за жените.

Това показват поредица нови изследвания на Карловия университет в Прага, цитирани от американското издание "Хъфингтън поуст".

По време на експериментите група мъже е разделена наполовина.

Всеки от първата група яде сандвич със сирене, с допълнително 12 грама чесън (около 6 скилидки) в него, докато другите мъже хапват обикновен сандвич със сирене.

Двете групи са инструктирани да не ограничат влиянието върху естествената миризма на тялото си, т.е. да се въздържат от ползване на дезодорант или пушене.

Всички мъже слагат под мишниците си памучни подложки, които да събират потта и телесния аромат за 12 часа.

Седмица по-късно групите се разменят и експеримента се повтаря. В последствие двата чифта памучни подложки, с ефекта от чесъна и без него при всеки мъж, са представени на група жени, които ги миришат и оценяват.

Подложките, използвани след чесновия сандвич съдържат „по-атрактивен”, „приятен” и „мъжествен” аромат, според изследването. Телесната миризма в тях също е определена от групата дами като „по-ненатрапчива”.

По друг използван метод на изследване, 12-те грама чесън в сандвичите им, са повишили привлекателността на мъжете от 2,9 на 3,1 по скала от 1 до 7.

Въпреки че разликата на пръв поглед не е голяма, тя е достатъчна, за да бъде определена като значима от учените.

Според изследователите, позитивните резултати може да се дължат на антиоксидантните свойства на чесъна, за които е известно, че повишават миризмата на тялото

Прочетете още:

Нов необичаен афродизиак

Магданоз за нея и него

Когато страстта минава през храната

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти