Секс за здраве

Секс за здраве
Снимка: netinfo

Всеки е чувал, че сексът се отразява много добре на организма. Но колко дълго трябва да продължи, за да се превърне в лечебен?

На този въпрос са отговорили група британски биохимици с прекалено много свободно време. Те са изчислили точната продължителност на терапевтичния полов акт и тя е 31 минути! По-рано от това явно само се забавлявате, а после започвате и да се лекувате.

Упражненията под завивките са един от най-ефикасните начини за борба с т.нар. свободните радикали. Тези частици се синтезират във всички тъкани на организма и в неблагоприятен момент предизвикват всевъзможни болести. Те могат да бъдат неутрализирани от хормоните, които се отделят по време на полов акт.

Групата британски биохимици обаче настояват, че "критичната маса", която може да нанесе удар по свободните радикали, се образува едва след 30-та минута. Интересно е дали самите те могат да издържат толкова време. Ако нямате сили обаче, учените ви дават вариант - правите по-рядко, но за сметка на това по-дълго секс.

За диабетиците е полезно да удължат любовната игра до страхотните 45 минути. През това време в кръвта се изработва фермент, близък по своето действие до инсулина, който неутрализира излишната захар. Страдащите от ставни заболявания са в най-неудобно положение - те ще почувстват чудодейните лечебни свойства на секса едва след час и половина, ако изобщо са издържали до тогава...

А може и просто да правите секс толкова, колкото ви харесва и ви е достатъчно, за да се чувствате страхотно!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти