Секс на първа среща? Забрави

Секс на първа среща? Забрави
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Страната ни е популярна дестинация за секс туризъм и се смята, че тук жените са толкова лесни, че е нужно само да им се усмихнеш.

Да, ама не. Или поне не са такива жените, които четат Edna.bg.

Преди няколко седмици попитахме читателите ни на коя среща е „нормално“ да се прави секс.

Сложихме нормално в кавички, защото сме напълно наясно, че всеки има своите принципи, морални, лични и епизодични причини да реши дали да се отдаде на секс с някого на първата среща или да изчака.

Признаваме, че резултатите ни изненадаха.

Едва 10% от участвалите в анкетата, т.е 271 жени са на мнение, че трябва да се прави секс още на първата (официална) среща, за да стане ясно допадат ли си с новия човек или не.

Предвид известната теория, че сексът съставлява 70% от връзката, е напълно разбираемо защо има жени, които искат да са наясно с всички качества на партньора си още в началото на връзката и така да преценят дали си заслужава да инвестират времето и чувствата си.

Вторият по популярност отговор е приетата „норма“, че секс се прави поне на третата среща. Посочили са го 382 от общо 2672-та гласували в анкетата.

Защо точно третата среща е решаваща ли? Не само защото във всички популярни американски филми го правят тогава.

За две срещи двамата са се опознали малко по-добре, научили са основните факти един за друг и са прекарали достатъчно време заедно, за да се зароди истинско и осъзнато желание да се довериш и отдадеш на човека срещу теб.

Най-голямата изненада обаче дойде от факта, че преобладаващата част от участниците в анкетата всъщност има нужда от повече от три срещи време, за да се доверят на новия си партньор.

Над 1220 души искат да са прекарали повече време с новата си половинка преди да се стигне до описаното в нашата категория „Под завивките“.

Което ни връща пък вярата в моралните ценности, защото все още малко старомодно смятаме, че все пак сексът е първо доверие и любов, а чак след това физически упражнения по двойки.

Естествено, има и една не малка част гласували, които са на другата крайност – те не смятат, че сексът изобщо е повод за запознанство и вероятно нямат никакво намерение да превръщат всяка бурна любовна нощ във връзка.

Все пак сексуалната революция отдавна се е случила и всеки се чувства достатъчно свободен да прави това, което му се иска, без да робува на разпространени норми и задръжки.

В настоящата анкета въпросът ни е далеч по-прозаичен и е свързан с една досадна, но необходима козметична процедура – обезкосмяването.

Може да гласувате за нея в дясно от тези редове.

Още по темата: 

Кои са най-честите причини да откажем секс?

Без любов няма и секс

Какво си мислят мъжете и жените по време на секс

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти