Робиня на мъжа или господарка на живота си?

Робиня на мъжа или господарка на живота си?
Снимка: Thinkstock

Катя Стоилова

Проблемът ми не е с подчинението, а с подчинителя. Когато усещаш главата на раменете си не само като повод да отидеш на фризьор, а и като онази част от теб, която вечер тежи като воденичен камък от служебни ядове, затиснал усещането за глад, жажда, сериали и секс, мъжът вече не е очакване за приятно прекарване на свещи и цигулка (нищо против романтиката, дай Боже всекиму).

Случвало ли ви се е да прекарате нощта с втренчен поглед в загасения телевизор с едничката мисъл "Не искам никога повече да стана от този диван!"?

Онова непреодолимо чувство за непосилност на битието. С разочарованието, отвращението, ожесточеността и умората от хората. "Прозрението" за света като изпразнен от съдържание и липса на логика и ...справедливост. И не искаш да правиш повече усилие.

После затракват кофите за боклук, бръмват почистващите машини, пробуждат се първите тролеи и идва слънцето. Показва се деликатно първо с едно краче. После безцеремонно се настанява на възглавницата до теб.  Ставаш. Пускаш душа. Слагаш костюма, червилото и обувките на токчета. Почти машинално, отработено. И отработено нокаутираш първия проблем за деня.

Макар и еманципирани, ние мечтаем за мъж, който да свали от плещите ни бремето на глава в семейството. (Ако някоя жена ви казва, че това й харесва, просто ви заблуждава или вече и сама си е повярвала.)

Обаче много елементарно я мислят мъжете тази работа с делегирането на права. Едва ли не, отварят панталоните, показват мъжкото си начало и айде – "Слагай масата, давай дистанционното, почеши ме по гърба!". Бре, па тоя!!!

Естествено, че има значение какво носи в гащите  (Ако някоя жена ви казва, че това не е важно, просто ви заблуждава или вече и сама си е повярвала), но това е само "тръпката" в отношенията между половете.

Аз мога да съм му робиня и то не само в леглото. Мога с удоволствие сто пъти да стана, за да му донеса от каквото има нужда. И където го сърби да го почеша, мога. А дистанционното въобще пък да го отстъпя. И мястото си на волана и това от външната страна на леглото. И правото да определя времето и да казва часа.

Но на доверие получава най-много секс без презерватив. Останалото не е толкова въпрос на доказване и отвоюване, а по-скоро себеусещане, когато съм с него, за по-слаба, по-мъничка, по-ранима. То не се получава с надуване на гърди, тупане по стомаха и мерене на ходилата. Още по-малко с настъпване.

Поради някаква си природна необходимост за оцеляване на вида, биологията е наляла щедро тестостерон в канчето на мъжа и аз съм наясно, че това го прави не просто по-силен физически, но и по-подходящ за водач.

Аз не съм глупава жена и не се боря с логиката на природата. Аз и се подчинявам. И това изобщо не накърнява усещането ми за личностост.

Спомням си как баща ми казваше: "Сол?" и мама хукваше, а аз и се чудех защо го прави с толкова благост и удоволствие. И тя работеше, имаше по-високо образование... Но баща ми беше като скала, върху която ние живеехме. Той никога не злоупотреби с властта и никога не беше детрониран.

Вероятно жената е запазила онази способност на животните (слонове, коне, петли, кучета) да преценят поведението си спрямо човека насреща. Кога да сведат глава, кога да покажат зъби и копита.

Трябва да усетя, че мъжът може да ме води по-добре от мен и да се грижи за семейството ми по-добре от мен.
В противен случай е просто още едно от децата ми.

Първото, което се случва в такъв случай, е краят на секса. Второто – желанието и необходимостта от мъж.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти