Разликите между мъжете и жените, които не разбирате

Разликите между мъжете и жените, които не разбирате
Снимка: Thinkstock

Ако сте мъж, вероятно ви се е случвало да се чудите как жените различават оранжево от „прегоряла охра”... или розово от цвят „сьомга”. Е, пред дамите пък стои въпросът „Как е възможно да паркираш такава грамадна кола на има-няма десетина метра, още повече, когато мястото е успоредно на автомобила”.

Тези неразбирателства между половете, както и други подобни, са следствие на различията в нашите организми, а не на това, че „другият изобщо не се опитва”, както често твърдят спорещите двойки.

Така например дамите се справят далеч по-мъчно с паркирането, просто защото имат по-лоша пространствена ориентация от мъжете.

Статистически погледнато 82% от мъжете се справят без проблем с паралелното паркиране, като 73% от тях - от първи опит. В същото време само  22% от жените владеят този начин на паркиране, а 2/3 от тях не могат да го направят от първи опит.   

При цветовете проблемът идва от разликата в хромозомите. Дамите различават цветовете по-добре от мъжете, тъй като тази способност е пряко обусловена от женските Х-хромозоми.

Доказано е също така и защо жените спят обикновено далеч по-неспокойно от половинките си. Просто електроактивността на женския мозък по време на сън намалява само с 10%.

Друга съществена разлика между половете е обонянието. То по рождение си е по-развито при нежната половина, която има по-чувствителни рецептори за мирис.

Отново благодарение на разликата в хромозомите, жените по-рядко боледуват от хронични болести и по-рядко развиват усложнения. При мъжете пък е плюс, че организмът им изгаря мазнините два пъти по-бързо.

Според статистиката жените плачат средно от 30 до 64 пъти годишно, докато мъжете най-много 6–17 пъти за същия период.

И едно видео, което обяснява всичко много добре:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти