Промени мъжа си, за да те зареже!

Промени мъжа си, за да те зареже!
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Жените винаги имат мнение за това как трябва да се държат мъже, как да изглеждат, с кого да общуват и да имат отношения.

Правят всичко възможно това им мнение да се превърне в закон, който всеки мъж до тях, е длъжен да спазва.

Толкова са агресивни в налагането на мнението си, че сякаш светът ще се свърши, ако не стане на тяхната.

Не проумявам как дамите не осъзнават едно простичко нещо –  ако мъжете са напълно наясно какво се случва в живота ви, това означава, че имат собствени причини да го запазят такъв, какъвто е, и това е техният избор. Ако не го разбира някой, то поне да го уважава. 

За жените обаче думата уважение явно е непозната, защото постоянно искат обяснение за решенията относно личното пространство и житейските избори на господата. Особено ако считат тези им решения за погрешни.

Питам ви, уважаеми дами, защо си мислите, че някой е длъжен да ви дава обяснение защо живее сам или с еди коя си приятелка, защо не се е оженил още, или пък защо се е разделил с някого?

Ама това не е ваша работа. Най-малко пък ви е работа да давате оценки и мнения, при положение че такива никой не ви е потърсил.  

Явно не ви е достатъчно да бъдете съдник на въпросите по интимната част, затова си позволявате да навлизате в личното пространство на мъжете и на абстрактно ниво, като постоянно водите открита пропаганда за това, че приоритетите и ценностите им в живота не са „правилните” и как те трябва да бъдат променени.

Оставете, моля ви, хората сами да преценят какво искат да постигнат и какво ги прави щастливи. Не сте вие тези, които определят чуждите мечти и стремежи, колкото и да ви се иска да бъде обратното. Е, няма как да стане.

Снимка: Thinkstock

Не ви е достатъчно обаче само да бъдете съдник, а искате и да сте коректив на поведение, като задавате вашите виждания за праведни.  Когато разказвате мотивирате смисъла своите убеждения, не знам защо очаквате мъжете да ви гледат като божество и да кимат в знак на одобрение към всичко.

Ако пък не дай Боже някой не сподели вашите идеи, автоматично бива сложен в графата „негоден” и съответно в графата „трябва да се поправи”.  

„Любимата” ми намеса на жените в личното пространство на мъжете обаче си остава опитите за промяна на външния им вид. Винаги имат мнение по въпросите относно дрехите, обувките, прическата и телосложението и как тези неща следва да бъдат променени

Снимка: Thinkstock

Добре, но дали мъжът е симпатичен, или съвсем обикновен, е въпрос на негов избор. Външността му си е лично негова работа, за което е отговорен само пред себе си. Запазете вашите модни идеи за коментари на кино звездите, който впрочем също не се интересуват  от вашето мнение.

Ще ми се да коментирам и наглостта ви относно намесата в хранителните нужди и навици на мъжете. Защо винаги вгорчавате вкусовете от прекрасните ястия, които те са си избрали да похапнат?

Кому е нужно да ги квалифицирате храната им като нездравословни? Оставете мъжете да се насладят на храната по начина, който са си избрали.

Снимка: Thinkstock

С две думи – не се месете там, където не ви е работа. Както господата правят компромиси с вашите виждания, бъдете така добри и вие да се съобразявате малко. Или поне се отнасяте с личното им пространство с нотка деликатност. В противен случай практиката е показала едно – жената бива зарязана и захвърлена надалеч. Изборът този път е ваш. 

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти