През пролетта, когато птичките и пчеличките...

През пролетта, когато птичките и пчеличките...
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Най-после, след априлски сняг и студ, дойде и пролетта, точно за Великден.

И в първите работни дни след празниците повсеместно се наблюдава един феномен – колегите са станали по-симпатични.

Както и пътуващите с вас в автобуса. Дори половинката ви, с която делите легло от 10 години, изглежда някак по-привлекателен.

Не е изненадващо. Пролет е и желанието за размножаване сполетява не само птичките и пчеличките.

Заради хубавото време се вижда все повече плът, но това е само една от много причини за повишаване на либидото, обясняват психолозите.

Светлината на слънцето се променя, става по-жълта и това придава един много по-хубав вид на лицето.

Лекият загар, който всички придобиваме още в първите дни, които прекарваме на открито, прикриват малките несъвършенства и всички изглеждаме една идея по-идеални, отколкото всъщност сме.

Пак заради слънчевата светлина настроението се повишава и малките недостатъци на колегите и споменатия по-горе съпруг минават някак си по-незабележимо.

От чисто физиологична гледна точка, мъжете са най-способни да оплодят точно през пролетта, заради подходящата температура. През лятото качеството на сперматозоидите спада заради горещините. 

Това обяснява и пикът на раждания в края на зимата – това са всички бебета, заченати през пролетта на предишната година.

През пролетта мъжете все още не са презадоволени от гледките на женска плът и всяка (уж) случайно подаваща се женска гръд ги кара направо да избухват.

През лятото мъжкото либидо всъщност спада, защото навсякъде има почти голи жени, а както е известно, мъжете обичат да им е интересно.

Така че, сега му е времето – на любовта, на експериментите, на срещите, на позабравените страсти, на правенето на бебета и на насладата от живота.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти