Повече сън заедно за по-щастлив брак

Повече сън заедно за по-щастлив брак
Снимка: Thinkstock

В какво се крие разковничето на щастливия брак? Оказва се, в синхронизирания модел за сън или иначе казано – за да бъдат съпругата и съпругът удовлетворени от връзката си, те трябва да се събуждат и да заспиват по едно и също време.

Изследване, проведено от американския здравен журнал "Слийп" ("Sleep"), разкрива, че двойките, които стават и си лягат сравнително в еднакъв часови диапазон, се чувстват по-удовлетворени от брака си.

В проучването са били наблюдавани навиците на 46 двойки, като тези, които са прекарвали повече време в сън заедно, са заявили, че се чувстват по-щастливи в своя законен съюз с половинката си.

Учените, провели изследването, си обясняват тази статистика с факта, че двойките, които се събуждат и заспиват в еднакъв час, имат по-близък начин на живот, а това означава, че по-лесно могат да планират свободното си време заедно, а също така имат и сходни интереси.

Наблюдението над брака и съня показва още, че факторите, които влияят пагубно на щастливите и хармонични взаимоотношения и на добрия сън, са стреса, недоспиването, лягането в късните часове на нощта.

Според учените, провели изследването, за да се радваме на балансирана връзка с половинката си, независимо дали имаме брак с нея, или просто живеем заедно, трябва да си изградим общи битови навици, които ще ни помогнат в общия ритъм на ежедневието и ще ни дадат възможност с любимия човек да се наслаждаваме и на малките очарования на живота.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти