По какъв начин възприемаме изневярата

Не действай зад гърба ми
Снимка: Thinkstock

Близо 50% от хората между 18 и 34 години смятат SMS-съобщенията със сексуален подтекст за чиста проба изневяра, се казва в ново британско проучване.

Същото се отнася и за подобни постове в "Туитър".

Противно на очакванията само 16% от мъжете и жените над 55-годишна възраст приемат гореспоменатите провокации като форма на изневяра.

По отношение на сексуалната измяна обаче нещата се разпределят по противоположен начин, защото 98% от индивидите над 55 години категоризират секса с друг/а за абсолютна изневяра, докато 68% от младите в групата 18-34 години са на същата позиция.

Експертите допълват, че представителите на по-старото поколение считат флирта и интимния контакт като две напълно различни неща, но за подрастващите едно мобилно съобщение може да има еднаква психическа вреда като секса с нов обект на желанията.

Младите например по-трудно биха простили изневярата, докато възрастните биха се постарали по-целенасочено да запазят връзката си, показват данните от социологическата анкета.

48% от хората между 18 и 34 години пък коментират, че ако съгрешат с някого в пияно състояние, тогава не биха го считали за изневяра, а само 20% от англичаните над 55-годишна възраст споделят това мнение.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти