Палавите погледи на мъжете

Палавите погледи на мъжете
Снимка: Thinkstock

Очите, усмивката и гърдите са първите неща, които мъжете забелязват у една жена точно в този ред. Това показва британско изследване, цитирано от БГНЕС.

Списъкът бил съставен въз основа на впечатленията на мъжете и на жените съответно от жена и от мъж, които срещат за първи път или преминават по улицата.

Резултатите показват, че стереотипният мъж с очи само за една специфична част от женското тяло изчезва и отстъпва място на по-одухотворен съвременен джентълмен.

70% от анкетираните 1000 представители на силния пол, заявили, че забелязват първо очите.

Усмивката е на второ място, а гърдите - на трето. Косата и теглото също са сред първите неща, които господата забелязват.

Голям процент от участвалите в допитването 1000 дами също посочили, че забелязват на първо място очите на мъжа.

"Обикновено очите говорят много за човека, така че не бяхме изненадани, че те ни привличат към противоположния пол. Когато говорите с даден човек за първи път, трябва да забелязвате преди всичко начина, по който гледат.

Усмивката също е нещо, което и двата пола забелязват един в друг. Това показва, че мъжете и жените си приличат много повече, отколкото се смяташе досега. Изследването почти разбива стереотипа, че първото нещо, което мъжете забелязват у една жена, са гърдите.

Въпреки че те се нареждат на трето място, така че навикът не се е променил много", заяви говорител на марката капки за очи Murine, която поръчала изследването.

То установило още, че след очите, усмивката, гърдите, косата и теглото, очите на мъжа са привлечени от краката, модния усет, задните части, ръста и състоянието на кожата на жената.

Дамите пък обръщат внимание освен на очите на мъжа, също на усмивката, ръста и косата, модния усет, теглото, състоянието на кожата на лицето, задните части и носа.

40% от мъжете били залавяни да гледат друга жена от собствената си половинка. А 17% от дамите признали, че са се отклонявали от пътя си, когато видели добре изглеждащ мъж.

Две трети от представителите на силния пол са достатъчно уверени, за да направят комплимент на непозната за нейна красива черта. Същото казали и 50% от дамите.

Припомнете си още:

Как се разпознава смотльото

Ако мъжете можеха да говорят

Копнеем за вдъхновение, а не за мъж

Дали мъжете трябва да приемат жената такава, каквато е?

Вдигни чорапите си от земята, това ме прави щастлива

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти