От теб искам само секс

От теб искам само секс
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Какво си мислите за мъжете, които заявяват, че в отношенията си с жените искат просто секс и нищо друго? А какво си мислите за жените, които правят същото?

Много хора се впечатляват, когато някой, без значение мъж или жена, категорично постави на масата подобно нещо, като условие за бъдещи или настоящи взаимоотношения с някого. Мислят си, че тези хора са уверени, че са наясно със себе си, разкрепостени и с високо либидо. Дори адски силно им се иска да бъдат поне за малко като тях.

Е, съжалявам, че ще разочаровам впечатлените, но да искаш само секс от някого, говори единствено за безотговорност, страх и егоизъм. Това важи еднакво и за двата пола. В този случай знаменосците на идеята за еманципация могат да бъдат спокойни.

А знаете ли защо тези хората притежават негативните качества? Много просто – защото е по- лесно. По-лесно е да си безотговорен и да не ти пука какво се случва с другия след краткото ви рандеву, отколкото да го обгрижваш с внимание.

По-лесно е от страх да не правиш нищо за поддържане и изграждане на отношенията, отколкото да действаш смело напред, макар и с риск да бъдеш наранен. По-лесно е да бъдеш егоист и да се мислиш за велик и важен, отколкото да бъдеш съпричастен и да знаеш, че си необходим някому.

Точно защото е лесно, много хора са такива, а други искат бъдат такива. Но като всяко лесно нещо, така и егоизмът, и страхът, и безотговорността не са градивни. Да знаете за някой, който е имал успех във връзките си, разчитайки дори на едно от тези неща? Точно обратното – масово двойките се разделят, защото единият е разбрал, че партньорът му е егоист, страхливец или безотговорен.

Не разбирам как толкова много хора живеят в мир със себе си, пропилявайки времето си за щастие в безсмислени дейности с някой друг. Заблуждават единствено себе си и впечатлените наивници, на които категоричната заявка, че искаш само секс, е готин стил на живот.

Спомняте ли си баснята "Лисицата и гроздето"? В нея се разказва за лисицата, която не успяла да откъсне грозде от лозницата, защото било твърде високо от нея. Тогава лисицата си помислила, че вече не иска да яде грозде, защото било зелено и кисело. Е, това е чудесна метафора и за хората, които казват, че искат само секс. Просто това е вид оправдание, защото обстоятелствата за тях са такива, че не могат да получат нищо повече от секс. Всъщност, те не могат и да предложат на останалите нещо по-различно.

Следващия път, когато някой ви подхвърли, че от вас иска само секс, просто му се усмихнете пренебрежително, защото явно същият е празноглав. Че и вас ви мисли за празноглави. Е, дано при следващите подобни предложения тези "полови атлети" успеят да отклонят за малко мисли от половите си органи и си направят труда поне да ви излъжат, че искат и любов. Тогава, може и да получат част от исканията си.

Не съм ли прав? Ама честно?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти