От коя страна на леглото ще спиш

Внимавай, защото влизаш в чужди владения
Снимка: Thinkstock

Последни данни на група британски социолози показват, че все повече двойки постоянно се карат кой от коя страна на леглото да спи.

Така близо 10% от анкетираните попадат в тази категория, като в края на спора най-често жените успяват да си извоюват правото да се настанят върху по-предпочитаната част от леглото.

Според изследването 35% от двойките на Острова се доверяват на традиционния модел на спане, при който мъжът се разполага по-близо до вратата на спалнята (с презумпцията, че е по-силен и може да спре даден натрапник или крадец), а само 10% от дамите решават да спят до вратата с цел първи да усетят, ако детето им влезе в стаята поради страх да спи само.

Други 5% от запитаните пък биха се спрели на тази страна от леглото, която позволява по-добра гледка към телевизора, като същият процент мъже и жени биха спяли в зоната на леглото, намираща се непосредствено до радиатора.

Оказва се, че 80% от интервюираните не са сменили страната, на която спят, от началото на връзката си, а броят на тези, харесващи лявата част на леглото, съпоставени с онези, спящи отдясно, е почти равен.

Дори и да са на хотел, болшинството от партньорите спят на същите позиции, както го правят и вкъщи, завършват експертите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти