Омъжваме се по-рано и живеем по-дълго от мъжете

Омъжваме се по-рано и живеем по-дълго от мъжете
Снимка: netinfo

Животът ни е поредица от различни важни събития, като тръгване на училище, навлизане в зряла възраст, напускане на дома на родителите и започване на работа, сключване на брак, отглеждане на деца, пенсиониране..., но съществуват големи различия между жените и мъжете.

Анализът показва, че в ЕС през 2017 г. жените са напуснали дома на родителите си на по-ранна възраст от мъжете (средно - 25 години за жените и 27 за мъжете).

Във всички държави членки жените сключват брак по-рано от мъжете, като през 2016 г. разликата във възрастта при сключване на първи брак е над 3 години в България, Румъния и Гърция, а в Ирландия (2015 г.), Португалия и Обединеното кралство (2015 г.) - по-малка от 2 години.

Снимка: netinfo

Що се отнася до средната възраст на жените при раждане на първо дете - през 2016 г. в ЕС тя е 29 години, като варира от около 26 години в България и Румъния до 31 години в Испания и Италия.

Друга съществена разлика между жените и мъжете е продължителността на живота. Във всички държави членки жените живеят по-дълго от мъжете - през 2016 г. в ЕС средната възраст е 83.6 години за жените и 78.2 години за мъжете с разлика от 5.4 години.

Сред държавите членки разликата във възрастта на жените и мъжете варира от 10 - 11 години в Латвия и Литва до под 4 години в Дания, Ирландия, Малта, Нидерландия, Швеция и Обединеното кралство.

Вижте още 10 забавни, но реални разлики между мъжете и жените >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти