Новогодишният подарък, който всяка Edna жена трябва да направи на себе си през 2017-а

Новогодишният подарък, който всяка Edna жена трябва да направи на себе си през 2017-а
Снимка: netinfo

Михаела Петрова

Подарихте ли пътешествие на любимия си човек? На самите себе си имам предвид. То е ясно, че, няма да го пуснете да пътешества сам. За този тип еднопосочни билети няма да си говорим по Коледа. Сега е времето, в което се избират дестинациите, към които да полетите заедно.

Все по-често си мисля, че ако има смисъл нещо да се подарява и споделя, това са пътешествията.

Едно от нещата, които най-много ме радват през последната година са нискобюджетните полети и това, че можеш да нощуваш на съвсем приемливи цени не в хотели, а в дом, в който живеят местните. Това прави пътешествието много по-реалистично. И разбира се, в голяма степен – много по-достъпно.

Още по-вълнуващо е, че вече живеем в свят, в който ако искаш да споделиш страстта си с други хора по света, спокойно можеш да избегнеш туристическите агенции. Те и без друго не могат да те заведат на разни места, които местните си знаят. Нито пък могат да ти организират тридневен курс по писане на сценарии на сериали, например. Могат го само тези, които един следобед са седнали на питие и са си казали: пичове, много ще е яко да го направим.

Моя приятелка получи подарък – тридневен тур в Париж „Жените са бъдещето“. По време на обиколката на града, ще й разкажат всички интересни неща за най-бележитите французойки, ще посетят местата, където са живели известни писателки – Колет, Жорж Санд, Симон дьо Бовар. В отговор, тя му подари винен тур във Франция. Разбира се, в неговия подарък, ще се включи и тя. При това с удоволствие – защото вече ще е взела достатъчно количество от нужната си доза здравословен феминизъм.

Независимо дали сте в двойка, или не – с всеки изминал ден, светът все повече отваря своите врати. Предлагат най-невероятно неща – градинарство, йога, медитации, колоездене по интересни маршрути, училище по най-разнообразни и невероятни танци, топ-готвачи отварят кухните си и разкриват тайните на интернационални кухни. Въобще, стига да си го постави на фокус, човек може да си осигури преживявания, които ще го извадят от рутината. И при това, на човек може да му излезе много по-евтино от ски седмица в български курорт.

Пътешествията – преживявания имат и едно друго достойнство, което никой петзвезден хотел не може да ти осигури: образоват те.

Снимка: netinfo

Почивка, при която единствено се излежаваш, пиеш коктейлчета, ходиш на закуска, обяд и вечеря, евентуално четеш книжки за мен винаги е била досадна. Била съм нетърпелива да се връщам на работа, да правя нещо. Но преживяванията те превръщат в активно почиващ човек, който разгръща познанията си за света на много нива. Обогатява себе си, сприятелява се със съмишленици от цял свят и най-важното – не се чувства единак в изследване и намиране на истинската си страст.

Сега повече от всякога е лесно да опиташ нещо ново, без да рискуваш нищо, ако се окаже, че не е точно твоето. Лесно може да отхвърлиш всички „ако бях станал еди какво си, сега щеше да е друго“. В момента можеш да станеш всичко – за седмица, за две, за три дни. Това обогатява неимоверно много. Измества консуматорския мотив – да имам, да пътувам, да си купя и те поставя в приключението да бъдеш! А това е нещо, което винаги си струва.

Хората в двойки, могат да подложат на чудесен тест общите си вкусове и интереси. Както знаете, на път много бързо става ясно кой какъв е и защо такъв е. Ако оцелеете след трето пътешествие, особено ако го съчетаете с преживяване, може би сте двойка, която може да изкара дълго заедно. Ако се окаже, че острите ръбове поочукват нежните чувства, по-бързо ще научите и ще си спестите доста бъдещи драми.

Снимка: netinfo

За всички жени, които не са в двойка, също е прекрасно, че могат да си направят такъв подарък и сами. От сърф на Хавай, до танцуване по улиците на Париж. Никога не се знае дали по тези пътища и кръстопътища на общи споделени интереси няма да срещнат онзи, с което да споделят следващия подарък под елхата, който се побира само в пликче за писмо – разпечатка на датите и графика на следващото споделено преживяване.

Весели празници! И още по-приятни пътешествия...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти