Новите правила в срещите

Новите правила в срещите
Снимка: Thinkstock

В ерата на дигиталната онлайн комуникация много хора мислят, че интернет и различните социални мрежи "ограбват" ежедневието на хората и ги лишават от истинския контакт с другия и комуникацията лице в лице.

Дали това наистина е така или пък именно социалните мрежи помагат за създаването на нови запознанства, връзки и опознаване на света, е дълга тема за размишления.

Факт е, че сайтовете за запознанства се радват на хиляди потребители. У нас дори бе сниман филм – Love.net, сюжета на който бе посветен именно на онлайн запознанствата между хората.

Със сигурност и вие имате позната двойка, която са се запознали в някоя социална мрежа или сами контактувате във "Фейсбук" с хора, които в реалния живот не познавате толкова добре.
Сайтовете за запознанства и "Фейсбук" създадоха една изцяло нова среда за търсене на партньор и уреждане на срещи.

Различни анкети и анализи показват, че социалните мрежи дори улесняват запознанствата между различните полове, тъй като предоставят възможност да опознаеш малко или много човека преди да се видите.

Елън Фейн и Шери Шнайдер са забелязали това и дават няколко насоки и съвети на жените, които са решили да се запознават с мъже онлайн.

Фейн и Шнайдер са написали книга, озаглавена "Новите правила", която има за цел да даде насоки какво се прави и какво не в дигиталната среда.

Предлагаме ви и няколко от тези постулати, цитирани от Dailymail.co.uk:

*Никога не му пишете първа – независимо дали става въпрос за "Фейсбук", съобщение или смс, вие трябва да изчакате той да направи първата крачка. Според анкета сред потребителите на сайта за запознанства Mysinglefriend.com масово жените първи пишат, като се водят от принципа "това е интернет, защо да не го направя". Според Елън и Шери обаче подобен начин на мислене е погрешен и независимо дали става дума за дигитална среда или не, дамата трябва да изчака мъжът да направи първата крачка.

*Никога не му изпращайте първа покана за приятелство - тук важи същия принцип, като от предишното правило

*Не отговаряйте на обаждания след полунощ – жените трябва да научат мъжа да ги уважава и за целта трябва да се поставят граници. Независимо къде сте се запознали – в реалния или в дигиталния свят, обаждания и съобщения след полунощ не трябва да бъдат отразявани. В противен случай ще го научите, че вие винаги сте на разположение и сте готови да пренебрегнете личния си комфорт заради него. Среднощните текстови съобщения може да са много сладки, но са за тийнейджъри.

*За да се справим с отхвърлянето – никой не гарантира, че нещата ще ви се получат 100%. Ако той даде да се разбере, че нещата между вас не вървят, в никакъв случай не му пишете гневни съобщения на мобилния, на електронната поща или по друг дигитален канал. Оттеглете се с достойнство и не му показвайте, че ви е яд и че сте разочаровани и наранени.

Интересно правило поставят Фейт и Шери. Те твърдят, че когато той ви пише за първи път, вие трябва да изчакате поне четири часа преди да му отговорите. Също така споделят, че колкото по-възрастна сте, толкова повече тези часове нарастват.

Относно цялата концепция на сайтовете за запознанства, авторите на книгата споделят, че само две грешки могат да се допуснат с тях – да не ги изпробвате и да разчитате само на тях.

И ако си мислете, че онлайн запознанствата са само за тийнейджъри, то се лъжете. В много от тях даже преобладаващите потребители са на средна възраст. В повечето случаи това са хора, които работят много и имат по-ограничен кръг от приятели и се опитват да намерят нови запознанства със сходни по интереси хора.

У нас има голямо разнообразие от сайтове за запознанства, а освен това интересът към бързите срещи, известни повече с английското си наименование speeddating, става все по-голям.

Дали ще се престрашите и ще решите да пробвате да намерите партнорьор по някой от тези начини, зависи изцяло от вас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти