Неподходящите Ромео и Жулиета

Легендарният балкон на Жулиета във Верона, Италия
Снимка: Thinkstock

Ромео и Жулиета са може би най-известната любовна двойка на всички времена. Оказва се обаче, че ако се приложат съвременните стандарти за любовна връзка, двамата всъщност не си подхождат.

Експерти по връзките, цитирани от БГНЕС, анализирали психологическите профили на героите на Шекспир и стигнали до извода, че може би не си е струвало да умират заради любовта си.

Изследователите подложили характера им на същия анализ, използван и при съвременните двойки. Те съобщиха, че измислената любовна двойка не си подхожда особено и допълниха, че Жулиета можела да бъде по-добра партия за господин Дарси от романа на Джейн Остин "Гордост и предразсъдъци".

Ромео пък би бил по-подходящ за момиче като Бела Суон от сагата "Здрач", изиграна на големия екран от Кристен Стюарт.

Ромео и Жулиета били едни от 60-те измислени герои, изследвани от експерти на сайта за запознанства eHarmony, който помага на самотни сърца да срещнат потенциални партньори с подобно на тяхното мислене.

Сайтът използва алгоритъм за свързване на хора въз основа на техни черти, описани в профилите им. Всеки герой бил оценен въз основа на ключови личности характеристики, необходимо за успешна връзка, включително темперамент, социален стил и умения за любовна връзка.

"Ромео и Жулиета нямаше да издържат дълго като двойка. Той е прекалено повърхностен за нея от гледна точка на начина, по който оценява партньорите си.

Ромео нямаше да откликва нуждите на Жулиета и да я разбира след угасването на първоначалната искра", заяви говорител на сайта. Ромео и Бела Суон щели да си подхождат повече, защото и двамата имали невротични характери, смятат експертите.

Докато чувствителният и зависим господин Дарси би бил идеална партия за Жулиета, защото и двамата са съвестни и ценят правилата в живота си.

В изследването били включени герои от "Супермен", "Гордост и предразсъдъци", "Междузвездни войни", "Здрач".

Експертите открили още, че най-съвместима двойка би се получила между Кларк Кент от "Супермен" и Джейн Еър, героинята от класическия роман на Шарлот Бронте, тъй като и двамата искали да прекарват много време с половинката си и редовно показвали на партньора си колко много значи за тях.

Джак Доусън от "Титаник" показал висока съвместимост с Кари Брадшоу от хитовия сериал "Сексът и градът" заради взаимното им желание за физическа привлекателност.

Друга двойка с висока съвместимост са Питър Паркър от "Спайдърмен" и принцеса Леа от "Междузвездни войни" заради желанието им да помагат на другите. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти