Не се ли срамувате?

Не се ли срамувате?
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

"Излизам за пет минути навън, а ти разбърквай яденето през половин час!" - заръчва модерната домакиня, а съпругът ѝ изпълнява ли изпълнява, защото женското нахалство винаги е минавало за личен чар.

Имам подозрението, че този феномен се дължи на факта, че жените имат цици. И е доста несправедливо при това положение в Деня на страшния съд мъж да решава кой да бъде в Ада и кой в Рая. А вероятно причината да е толкова хубаво в Рая е, че е пълен с жени.

Какво всъщност е женското нахалство? Това е когато пращаш на любимата си жена в продължение на месеци любовни писма, а тя накрая се омъжва за пощальона. Доста по- неприято, отколкото да ти подхвърлят неприличен коментар, на който обикновено жените отвръщат с "Нахалник!", нали?

Но не ви обвинявам за нахалството. То, заедно с гърдите ви, е необходимо за оцеляването в този мъжки свят, където вече и жените са принудени да си мерят пишките.

Лошото е, че жените бъркат нахалството със самоувереността. Но все пак нека видим още негови проявления в ежедневното общуване между половете.

На условието на модерния съпруг, че един истински мъж трябва поне веднъж в седмицата да не спи в дома си, нахалната съпруга отговаря, че го разбира напълно, защото така друг модерен мъж ще има къде да прекара нощта. И ето как нахалството става основа и за запазване на добрите взаимоотношения в напрегнатото време, изпълнено с оправдана ревност.

 

Общуването с жените по принцип е трудно. Винаги трябва да се внимава. Твърдението, че тяхното "не" понякога означава "да", е опровергано от доста наивници, които сега излежават присъди. С нахалните жени е още по-трудно - при тях няма колебание за значението на думите, защото всичко, което ти кажат, означава "искам и го искам веднага". И, по дяволите,  получават това, което искат.

Ядосан съм! Ядосан съм, защото мъжете никога не получават извинение, когато някоя се държи така с тях. А когато мъж се оригне пред жена, винаги казва "извинете". И въпреки това тя не му прощава. Защото е нахална.

Този елемент от женското поведение е толкова ярък, че вече е вплетен в съвременния уличен фолклор. Припомням ви историята, в която мъж и жена се разбрали да се редуват в пазаруването. На първия ден, когато жената се прибрала, намерила бележка, на която пишело: "Скъпа, излизам на бира. Днес има спагети - знаеш къде е тенджерата - сготви ги". На другия ден, когато мъжът се прибира, намира бележка с текст: "Скъпи, излизам с приятелки. За вечеря има риба - знаеш къде са ти въдиците".

Е, кажете сега - не се ли срамувате?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти