Не правете секс без любов

любов
Снимка: iStock

Елизабет Астарджиева

Живеем в свят, в който хората използват секса като средство да задоволят най-първичните си его нужди (пред които е сложена маската на физиологични такива). Мислят си, че са харесвани и желани, а в действителност са употребени. Раздават своята енергия, частици от себе си, без да осъзнават, че се погубват. Звучи малко крайно, знам. Това обаче е самата истина.

Не правете секс без любов. Всички на практика сте чували това и го знаете, но колко от вас са наясно защо? Този акт има много по-голяма сила, отколкото предполагате. Истината е, че сексът трябва да бъде кулминацията на едни чувства. Ако прескочиш всички стъпки (опознаване, изграждане на доверие, създаване на емоционална връзка) и скочиш директно до крайната цел (защото няма какво да се лъжем - и мъже, и жени, искаме в крайна сметка да употребим това привличане) то първо, че няма да бъде удовлетворяващо и второ, шансът за бъдещо развитие на тези отношения е на практика нулев. И двамата ще се чувствате изхабени, замърсени, без енергия.

секс
Снимка: iStock

Особено чувствителни са мъжете на тази тема. Те са едни ловци. Когато видят плячката, на момента ще насочат…пушката към нея. Ако обаче тази сърничка знае как да го надхитри и да го накара да се постарае, за да я получи, то най-вероятно той дори ще иска да си я прибере вкъщи за дълго. Малко животински пример, но така или иначе хората не се различаваме особено от тях на първично его ниво.

Много жени в днешно време смятат себе си за нещо повече от другите, тъй като има висок сексуален интерес към тях. Да кажем, че в света на посредствените това е нещо нормално. В това дори не намирам проблем (примерно). Страшното е, че дамите валидират този проявен към тях интерес, издигайки го до физически контакт. Няма лошо да си харесвана жена, лошо е да си лесна за лъгане. 

секси двойка секс
Снимка: Istock

Много женомразка стана тази статия. Изобщо не целя това. То и мъжете имат енергия, която хабят наляво и надясно, правейки безразборен секс без чувства, та и те залъгват себе си. Всички се залъгваме, че сексът може да запълни емоционалните ни липси, но това е пълна лъжа. Най-пълноценни, най-продуктивни и каквото още хубаво се сетите, можем да бъдем, когато сме влюбени. Когато обичаме партньора си, но и себе си. И когато нещата си взаимни. 

Не сме безгрешни, но сме истински (в духа на безразборния секс вкарвам чалгарски полъх). Всеки един от нас е взимал грешни решения и се е заблуждавал, че чувствата могат да дойдат след секса. Да, при нас жените се случва понякога (някои мъже определено знаят какво правят), но при мъжете…не се надявайте, дами.

Като за финал бих искала да кажа, обменът на енергия, което представлява сексът, както да ви остави безсилни и употребени, така може да ви изпълни с мотивация, доброта и щастие. Всичко зависи от партньора и неговите намерения, неговото възприятие за вас. Да, има вероятност на практика контакт с непознат човек да остави приятни емоции, но хайде да не се лъжем, това си е риск. Знаейки колко голяма сила има сексът, със сигурност няма да го правите с всеки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти