Не оставяй днешните проблеми за утре

Не оставяй днешните проблеми за утре
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

„Утре ще мисля за това“, обичаше да казва Скарлет О'Хара в „Отнесени от вихъра“ и това беше нейният начин да се справи с предизвикателствата, които животът й поднасяше.

Дали обаче замитането на проблемите под килима, за да си спечелим привидно спокойствие, е най-добрият начин за действие, когато говорим за връзки?

Да, в живота има ситуации, в които само времето може да помогне за разрешаването на проблем.

Но човешките навици рядко търпят промени и е въпрос на наблюдателност да „уловим“ притеснителни признаци у половинката още преди да се появят децата, ипотеката и възрастта да започне с 4.

Имаме склонност да се успокояваме, че другият „ще се промени“ и да оставяме разрешението на проблеми за „утре“.

А това „утре“ се превръща в „20 години по-късно“, когато обикновено е безкрайно късно.

Кои проблеми не търпят отлагане?

Алкохолът

Начинът, по който един човек се отнася към алкохола, е изключително показателен за характер му. Систематичното пиене, изпадането в неприятни настроения, невъзможността да се мине без алкохол – това са тревожни признаци, които не трябва да се успокоявате, че ще минат или че се случват рядко.

Това, което един алкохолен скандал може да причини на връзката ви, на децата ви, на любовта ви, не може да го причини никой друг спор.

Отношението към работата

Мързелът не се лекува, за съжаление. Дори крайното безпаричие не е в състояние да накара един природно мързелив човек да се задвижи.

Той би измислил хиляда оправдания защо не може да си намери работа (винаги другите са виновни), но не и да признае, че просто не му се занимава.

Ако в началото едно такова нежелание за „влизане в матрицата“ може да изглежда артистично и бунтарско, с времето нежеланието на такъв човек да дава своя принос към изхранването на семейството се превръща в огромен проблем.

Отношението към вас

След първите шест сладки месеца на връзката, в която всеки един от двамата се старае да се покаже в най-добра светлина и облива другия с внимание и нежност, настъпва един напълно логичен период на „нормализиране“ на отношенията и хората започват да се държат по нормалния за тях начин.

Държането за ръка и разходката из града по залез ще намалеят, това е нормално, но не трябва да намалява уважението към вас като личност, зачитането на интересите ви и добрия тон.

Не се оставяйте на инерцията и не се заблуждавайте, че „те нещата ще се променят“.

Нещата се променят, ако ние съзнателно работим за тяхната промяна.

Още за връзките

Как нощните разходки могат да променят живота ви

Как да разрушите брака си в 5 лесни стъпки

Задайте тези 36 въпроса и той ще се влюби във вас

Наръчник по пълноценно общуване с мъжете

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти