Задайте тези 36 въпроса и той ще се влюби във вас

любов
Снимка: iStock

Велина Томова

Влюбването е сложен биохимичен процес, на който не можем да влияем, дори когато се отнася за собствената ни биохимия, за собствените ни чувства.

На сърцето не може да се заповядва, казваме си и чакаме любовта да ни удари като зле хвърлено фризби на плажа.

И то ни удря, понякога.

Иначе ни се иска да можем, като в добре написан любовен филм, да изберем човека, да го поръсим с любовен прашец и да заживеем щастливо.

Всъщност, можете да го направите – да накарате всеки да се влюби във вас (е, и вие да се влюбите в него), стига да знаете как да постъпите и какво да говорите.

зодии любов
Снимка: iStock

С други думи – любовта може да се „създаде“ съвсем умишлено, с мозък, а не със сърце. Нужно е само да зададете 36 въпроса, в правилна последователност и накрая да се гледате 4 минути в очите безмълвно. С кого? Според експеримента – с когото и да е.

Според нас – все пак с някого, който ви е симпатичен. Какви са 36-те въпроса, ще разберете малко по-надолу, преди това малко предистория.

Тези въпроси са измислени от Артър Арон през 1997-ма година, преподавател, като средство за сближаване между студентите от първи курс, за разтопяване на леда в комуникацията.

През годините тези въпроси са използвани за създаване на доверие и сближаване на хора от различни политически партии, заемащи противоположни тези или хора, на които им предстои работа в екип.

С времето станало ясно, че тези въпроси имат един „страничен“ ефект – една част от хората, преминали през този разговор, се влюбвали един в друг.

Причината се крие в задълбочаващата се степен на откровеност в различните групи въпроси. Самите въпроси предполагат да разкриете най-съкровените си мисли (без да се изпада в пошлост, както сами ще се убедите) и всъщност да разкриете душата си пред човека отсреща. 

А какво е влюбването, ако не пълно разкритие и одобрение на душата на човека срещу вас?

тест любов
Снимка: iStock

Когато и той направи същото, чувството за близост е факт само след 5 минути. А взирането в очите за 4 минути само добавя последните щрихи – колкото да проверите дали виждате бъдещите си децата в очите на другия.

Тези 36 въпроса нашумяха отново, когато писателката Манди Лен Катрън прави експеримента със себе си.

Сяда срещу свой бегъл познат и двамата отговорят последователно на въпросите. Гледат се в очите за 4 минути....и вече година са заедно, като двойка.

Според Манди влюбването е лесната част от процеса. След това идва изборът дали да продължиш да си влюбен в този човек, дали ще се довериш на обещанията му, че той също ще те обича и т.н.

Но всяко нещо с времето си. Ето 36-те въпроса. Задават се поред, всеки дава своя искрен отговор и накрая се гледате в очите 4 минути.

Според нас дори вече обвързаните могат да си задават тези въпроси, наистина засилват близостта и чувството за интимност. 

36 въпроса за влюбване

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти