Наталия Кобилкина за синдрома „Няма свестни и свободни мъже“

Наталия Кобилкина за синдрома „Няма свестни и свободни мъже“
Снимка: netinfo

Наталия Кобилкина

Седнахме с приятелки да се видим по празниците и те започнаха любимата си приказка: “Няма свестни свободни мъже!”

Всички до тях или са ангажирани, или нямат работа, или са проблемни, или живеят с майка си. Те направо направиха конкурс на тема Най-ужасния мъж на света! Дори не знаех, че има такива мъже!

Чак когато те се измориха да осъждат мъжете и тъкмо поеха дъх за нови обяснения как мъжете не стават, им казах: “Момичета, чакайте! Ще ви науча да имате свободни и свестни мъже!”

Настъпи тишина. Всички погледи се насочиха към мен.

Поех въздух. Сега ще ви дам 5 крачки и вашата работа е да ги спазите на 100%! Готови ли сте? Момичетата си извадиха телефоните, за да записват. Препоръчвам това и на вас.

5 стъпки да имаш свободен и свестен мъж:

Изчисти своите спомени от отношенията между родителите ти

Това означава мислено да се обърнеш назад към своето детство и да видиш дали там си имала пример на щастливи отношения между твоите родители. Ако няма такива – тогава започни да го пишеш наново. Представи си как те са влюбени, как баща ти казва за майка ти, че я обича. Виж нея щастлива и усмихната, представи си как тя му дава любов и подкрепа. Помисли дали изобщо твоят мозък може да си го представи.

Ако твоят мозък асоциира отношенията само с кавги и проблеми, тогава ти ще се влюбваш само в мъже, които ще ти причиняват болка, защото само тогава ще чувстваш, че си жива. Прави това поне 30 дни – всеки ден си представяй любовта между своите родители и че това е възможно. И после си представи как те дават тази любов и на теб самата.

Снимка: netinfo

Отработи своята сянка

Както има ден, така има и нощ. Както има луна, така има и слънце. Ако ние сме много в слънцето, ще привличаме мъже в сянка, изневеряващи, слаби, зависими. Обаче в тези сенчести качества също има полза. Тези мъже си позволяват неща, които ти не си позволяваш. Може би те си позволяват да не ги интересува мнението на околните. Или могат да мързелуват без да се чувстват виновни. Помисли на какво точно се възхищаваш в тях и дали ти можеш да си позволиш поне малко това качество.

В момента, в който ти започнеш да проявяваш поне малка част от тези качества, твоят мъж или ще промени своето отношение към теб, или ще се появи съвсем нов мъж в живота ти. Спри да им угаждаш толкова от страх да не ги загубиш. Често точно тогава когато можеш да проявиш своята същност ставаш интересна за тях.

Снимка: netinfo

Спри с играта на жертва

Забелязвам, че жените които постоянно се раздават, вътрешно не се чувстват ценни и заслужаващи. Ако даваш повече отколкото получаваш, ти винаги ще се чувстваш жертва. Жертвите имат нужда постоянно да дават и да прощават, мислейки че чрез тези жертви най-накрая партньорът ще им даде своята любов. Тук въпросът е да спреш да чакаш той да ти даде любов.

Започни да вярваш, че заслужаваш и ти да получаваш.

Спри да спасяваш и да се надяваш, че един ден той ще се промени.

Позволявай си да избираш вече подходящи и готови партньори без да се налага да ги променяш в последствие.

А ако вече си избрала своя партньор, задай си въпроса: “Готова ли съм да бъда с него такъв, какъвто е той в момента?” Ако отговорът е не, значи връзката вече не се развива както трябва.

Важно е да избираш мъже, които не искаш да поправяш, а повярвай има и такива.

Снимка: netinfo

Спри с токсичните връзки

Обикновено жените, които имат проблеми с мъжете, имат и доста токсични приятелки. Приятелки, които също не вярват в любовта и теглят надолу тази, която има поне някаква връзка. Единствените жени, които си струва да слушаш са тези, които имат щастливи отношения и от тях дори си заслужава да учиш. Всички други, които уж знаят много, но при това те самите не могат да създадат щастливи отношения (а уж го искат), не са подходящи жени за теб!

Не споделяй нищо лошо с другите, а само хвали своя мъж. Приеми го за правило – Или добро, или нищо.

Снимка: netinfo

Влез в неговите обувки

Пренапиши типажа на мъж, който наистина искаш да срещнеш и помисли каква жена би искал да има такъв мъж.

Например, ти го описваш като силен, здравословен начин на живот, знае какво иска, мъжествен, умее да решава проблеми, активен, спортува, успешен в своята професия. Каква жена би искал такъв мъж?

Вероятно и ти трябва да спортуваш и да си активна, да ходиш с него на планина. Щом той е успешен, вероятно и ти трябва да си доста интелигентна, за да имате теми, на които да разговаряте, да умееш да молиш за помощ, щом на него му харесва да решава проблемите ти. А сега помисли дали си такава жена?

Попитай поне 5-10 човек какво мислят за теб и виж дали те виждат в теб тези качества.

Имах една клиентка и когато тя направи това упражнение, образа на идеална жена беше: мила, добра, отстъпчива, усмихната, сексуална и тя щастливо каза: “Това съм аз!” Аз не видях нито едно от тези качества в нея, но замълчах и само й предложих да попита групата какво мислят за нея. За нейна огромна изненада групата й каза: “Ти си арогантна, нахална, силна, студена, пробивна.”

Тя беше шокирана и за първи път започна да разбира защо привлича слаби и неможещи мъже.

Така че сега ти имаш 5-те стъпки към това да срещнеш свободен и свестен мъж.

Снимка: netinfo

Резюмирайки ги накратко, те са:

  • имай позитивен модел за любовта, започвайки от своите родители;
  • позволи си това, което винаги си искала;
  • избирай да говориш само хубави неща за мъжете и само с жени, които са щастливи в отношенията си;
  • научи се да получаваш и повярвай, че ти заслужаваш вече готов мъж;
  • виж себе си през неговите очи и усети доколко си истински готова да станеш такава жена.

Успех и бъдете щастливи и избирани жени!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти