Направи й предложение

Направи й предложение
Снимка: Thinkstock

Вече сме ви писали за тенденцията да се наемат професионалисти не за организирането на сватбата, а за самото предлагане на брак.

Все повече млади хора търсят оригинален начин да зададат големия въпрос на своята половинка. Интересна тенденция е, че предложението не означава непременно, че ще последва сватба, а просто е едно красиво начало на съвместния живот.

Да се организира оригинално "задаване на въпроса" не е никак лесно. Има толкова много възможности, от които да се избира: мястото, стила, идеята. Може да украсите покрива на най-високата сграда, за да запазите в спомена си залеза над вашия град или ще организирате хавайско парти на плажа и ще включите всички приятели в заверата? Или ще й предложите в основите на Айфеловата кула, с вино и две чаши в ръка?  И това са само капки от морето с идеи, които може да осъществите.

Ето  и някои съвети как да подходите в този важен момент от живота и на двама ви:

1. Съобразете се със стила и предпочитанията на вашата половинка.  В главата Ви може да израстват грандиозни идеи, като например да организирате модерен флашмоб с участието на безброй случайни хора, които да танцуват на някой градски площад и това със сигурност ще бъде незабравимо преживяване, но помислете дали наистина ще се понрави на вашата половинка, ако тя обича повече интимността и тихата романтика? Ако не обича публичността, едва ли ще е много щастлива да й предложите на стадиона пред хиляди крещящи фенове. Събитието трябва да е съобразено и организирано специално за нея и само за нея.

2.  Не задлъжнявайте излишно. Да, парите са важни, за да докажете, че бихте свалили звездите и луната в краката й, но в същото време не е необходимо да се изхвърляте. Има различни идеи и професионални консултанти могат да ви помогнат да изберете предложение, което е адекватно на вашия бюджет, без да се рискува романтиката и оригиналността му.

3. Наемете си консултант по предложенията. Консултантът може да ви помогне от идеята, до осъществяване на плана във всичките му детайли и то изцяло съобразно вашия бюджет и изисквания. Така не само пестите пари, но и време. Консултантът е човекът, който ще търси ресторант, хотел, яхта, цветя, пръстени и всичко необходимо по сценария на предложението.

Направихме малко проучване за професионални агенции за годежи в България и открихме Годежна агенция "ДА!", която е специализирана в организирането на предложения за брак. Срещнахме се с главния съучастник Петя Дочева:

Защо "главен съучастник"?
Защото нашата цел е в партньорство с клиента да стигнем до наистина хубава идея за предложение за брак и да осъществим всички детайли по нея, като при това оставаме напълно незабелязани. Идеята е да блесне клиентът, не ние.

Как решихте да създадете Годежна агенция "ДА!"?
Да, това наистина е интересен момент. Прочетох статия за едно нелепо предложение за брак. Първата ми мисъл беше, че нито една жена не трябва да преживее такова нещо - предложението за брак е един безкрайно вълнуващ момент, който трябва да е запомнящ се с нещо хубаво, нещо което с удоволствие би разказвал на децата си. Направих и едно друго проучване сред приятелки, по форуми по темата. Оказа се, че много жени разказват с неудовлетворение за начина, по който са получили предложение – било е нещо като "Май трябва да се оженим." след като разбират, че чакат бебе или още по-безличното "Какво ще кажеш да се оженим?", без особен повод. В същото време личи ясно желанието на жените да изживеят този миг "като на кино", мечтаейки партньорът да им да бъде оригинален, романтичен, различен.

От личен опит знам, че изненадаш ли една жена по този начин, направиш ли я щастлива, тя ще ти го върне многократно. В този смисъл "инвестицията" си заслужава.

Напоследък излизат все повече статистически данни, че младите хора в България не искат да се женят. Как виждате бъдещето на Годежна Агенция "ДА!" в тази посока?
Статистиките, които цитирате се отнасят по-скоро до формалното сключване на брак чрез подпис и тежки церемонии с безброй незнайни роднини. Предложението за съвместен живот не непременно ви отвежда до гражданското, но със сигурност е един прекрасен момент, с който да отбележите началото на семейния си живот. Замислете се – за романтиката давност няма! Хората обичат красотата, изненадите, жестовете на любов. Само вижте какво се случва във Вибокс и Ю туб с публикуваните клипчета с оригинални предложения за брак– имат милиони фенове и още стотици статии, които пишат за тях по целия свят. В този смисъл в Годежна агенция "ДА!" вярваме, че ние можем да допринесем за това хората да изживяват повече красиви моменти заедно.

Какви хора идват при вас?
Интересни сме и за мъжете, и за жените. Това, което ги обединява, е желанието да доставят радост на партньорите си и да направят нещо наистина незабравимо за връзката си. Факт е, че в интернет има много идеи за предложения за брак, но това, което привлича хората към нас е, че ние умеем да слушаме. За нас е важно с каква история идва клиентът, искаме да ни разкаже за връзката си, за всичко което са преживели заедно. Тогава получаваме една уникална картина и идеята за предложение не може да бъде взета от конвейра, защото няма да пасне. Ще бъде като твърде тясна или твърде широка дреха – ще изглеждаш и ще се чувстваш глупаво. Затова ние се стремим да стигнем до уникална идея, съобразена с тази конкретна двойка, с тези двама души, които иска да свържат живота си. Това е нашата сила и  затова хората ни харесват.

Разкажете ни за някоя наистина хубава идея, която сте предлагали на клиент?
За нас идеята е хубава, когато клиентът я хареса, когато пасне на духа, който носи връзката му с любимата. Например, можем да предложим да украсим цяла улица с цветя, които да падат от балкони, будки, лампи и светофари, така че когато жената минава - да ахне. В този момент мъжът се появява и казва, че всичко това е направено заради нея, защото я обича и иска тя да стане негова жена. Но това ще е идея, която ще се хареса на жена, която не се притеснява от привлеченото внимание на минувачите. Друг тип хора искат да са абсолютно необезпокоявани от странични погледи в този момент. На такива хора сме предлагали да напишем стих или книга за тяхната любов, да ги насочим към място, където няма дори обхват на телефона. Насоки ни дава разказът на мъжа за нещата, които жената наистина харесва.  

Защо е добре да се обърнем към професионален консултант?
Защото професионалният консултант може да ви спести време, пари и главоболия и да ви даде свободата да се насладите на вашия миг, без нищо друго да има значение. В зависимост от идеята, това е човекът, който тича за резервации, за декорации, дава ви съвети, поема разправиите по цялата организация. А вие просто се наслаждавате на момента.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти