Най-сексапилните мъже са тези с брада

Най-сексапилните мъже са тези с брада
Снимка: netinfo

След като вече стана ясно какъв трябва да бъде идеалният мъж на 21 век, сега научаваме и кои мъже се възприемат като най-сексапилни.

Това са тези, чиято брада не е бръсната от няколко дена.

Ново изследване, цитирано от БГНЕС, установи, че брадатите представители на силния пол са най-сексапилни.

Изследването показа, че жените намират един и същи мъж за по-привлекателен, когато е с 10-дневна брада, отколкото когато е избръснат.

Учени от Австралия показали на стотици жени и хетеросексуални мъже снимки на 10 мъже в различни етапи на растеж на брадата и ги помолили да оценят снимките според привлекателността, мъжествеността, здравето и потенциалните способности за създаване на дете.

Всеки мъж бил сниман избръснат, с петдневна, с десетдневна брада и с гъста брада. Мъжете с 10-дневна брада се оказали най-популярни сред 351 изследвани жени, а мъжете с гъста брада получили най-висока оценка за родителски потенциал както от жените, така и от 177-те хетеросексуални мъже.

Мъжете с набола брада били най-непривлекателни както за мъжете, така и за жените във всички категории, показва изследването.

Учените от университета в Нов Южен Уелс заявиха, че е необходим праг на гъстотата на брадата, за да функционира като сигнал за привлекателност. Те стигнали до извода, че гъстата брада показва по-малка агресивност.

Учените анализирали също така потенциалното влияние на фазата на плодовитост на жените относно начина, по който оценяват мъжете в различните категории.

Те забелязали, че жените, които били в период на овулация, давали високи оценки на мъжествеността на представителите на силния пол в сравнение с жените, които не били в овулация.

Но фазата на плодовитост, в която се намирали жените, нямала никакво значение за привлекателността на мъжа. 

Галерия, посветена на някои от най-сексапилните мъже с бради можете да разгледате ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти