Най-редкият вид връзки

Докато смъртта ни раздели
Снимка: Getty/Guliver

Как ви се струва да прекарате 20 и повече години с един и същи човек. За младото поколение този житейски развой на събитията по-скоро би прозвучал като поредната фантастика, което се потвърждава и от изследване на Американския здравен статистически институт.

Резултатите от него показват, че половината двойки, които са сключили брак за първи път, остават със своя партньор и след две десетилетия брачен съюз.

В проучването са участвали 12 279 жени и 10 403 мъже на възраст между 15 и 44 години. Всички те били следени в период от четири години (2006-2010 г.), като се оказало, че все повече двойки заживяват заедно, без да имат сключен брак.

Анкетата разкрива още, че средната възраст, при която дамите се омъжват е 26 години, а при силния пол тя е 28 години. Също така колкото по-невръстни са младоженците, толкова по-кратък е и бракът им.

Няколко основни фактора били взети под внимание, докато траел научният експеримент.

Най-дълъг се оказал бракът при жени, които не са християнки (а изповядват друга религия), следвани от католичките и протестантките. Шансът да имате 20-годишна законна връзка, ако не сте вярваща е около 43%, според американските експерти.

Те допълват, че образованите мъже (поне с бакалавърска степен) са по-склонни да поддържат дългогодишна връзка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти