Най-опасните пози в секса

v
Снимка: Thinkstock

Разгорещяването в леглото носи не само удоволствие, но е свързано и с рискове - ново проучване разкрива кои са най-опасните за мъжете сексуални пози, пише в. "Дейли стар".

За целите на изследването, публикувано в сп. "International Journal of Impotence Research", авторите му са оценили нивата на риск, свързани с различни пози в секса.

Специалистите са изследвали 90 мъже на средна възраст 39 години, получили "фрактура на пениса" по време на полов акт.

Оказало се, че най-висок риск - в 41 процента от случаите, крие т.нар. "кучешка" поза. Следва традиционната "мисионерска" поза, отговорна за 25 процента от травмите на мъжкия полов орган. На трето място е позата "ездачка".

Експертите отбелязват, че термините "счупен пенис" и "фрактура на пениса" са до известна степен подвеждащи, тъй като в мъжкия атрибут няма кост и реално органът не може да се счупи.

Въпросните термини по-скоро касаят неприятно и силно болезнено огъване на пениса. То се случва само при ерекция и се състои в разкъсването на специфични тъкани. Първият признак за "счупен пенис" е характерно "изпукване", придружено от силна болка. Впоследствие атрибутът се подува.

v
Снимка: Thinkstock

Не всички подобни травми изискват хирургична намеса. Понякога са достатъчни налагането на пениса с лед и почивка. При всички случаи обаче пострадалият мъж трябва да се консултира с лекар, тъй като ако травмата не се лекува правилно, съществува риск от увреждане в дългосрочен аспект.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти