Мъжът, от когото искаме дете

Мъжът, от когото искаме дете
Снимка: Thinkstock

Катя Стоилова

Той е като всички други, в които сме били влюбени – най-хубавите, най-интересните, най-добрите; с две думи – перфектните. Само дето другите, обикновените мъже, след мигa "стрестнат и очарован", имат само път надолу.

С осъзнаването, че са НЕ най-хубавите, НЕ най-интересните и съвсем НЕ перфектни, а напротив – имат комплекси, мислят почти клинично,  действат детински.

А най-много ни дразнят нещата, които са ни впечатлили в началото. Те вече не ни изглеждат самоуверени, а фукльовци и съвсем не са амбициозни, а просто са въздухари.

За НЕобикновените мъже, МЪЖЕТЕ на живота ни, осъзнаваме същите истини, но и тогава продължаваме да ги обичаме и да ги желаем дори повече от преди. И въпреки недостатъците им ги обожаваме. С хъркането, с разхвърлените чорапи, трохите след тях.

Мъжете на живота ни са онези мъже, които ни карат да се чувстваме цялостни. По някакъв свой си начин ни дават пълнота в себеусещането ни за жени. Всяка любов ни прави по-млади, по-хубави, по-успешни с енергията, увереността и позитивната нагласа към нещата.

И винаги си вярваме, че емоцията ни е любов. Обаче само с някои мъже преминаваме отвъд желанието да споделяме всяка свободна минута, да правим всичко заедно и разбира се... много, много секс.

Само с онези мъже, от които сме пожелали да имаме деца, сме се почувствали  изцяло жени. И това преживяване е толкова дрогиращо!

Детето е начинът да запазим усещането за тържествуването на пола, да го нарисуваме върху себе си, да го споделим с другите.

Не зависи от възрастта, благополучието и семейния статус – нашия и техния. Просто е по-силно от нас. Ние сме точно толкова зависими от мъжете, които ни дават усещането за жени, колкото те от нашето умение да се чувстват мъже.

Помня нощта, в която заченах дъщеря си. Помня как си пожелах да я има, защото след тази нощ вече ми беше невъзможно да се върна назад в обикновеността на думите и ласките.

Девет месеца по-късно, в първите часове след раждането, в главата ми заседна един въпрос: "Как може жена, която се е сблъскала веднъж с раждането, да поиска второ дете?".

Шокът от преживяното бе толкова поразяващ, че с години нямах обяснение за появата на следващо дете. Дъщеря ми осмисляше изцяло женската ми природа.

До мига, когато десет години по-късно отново ме сполетя онази любов, в която полът тържествува. И поисках да имам дете! Ужасът, болката... Помнех ги, но желанието беше по-силно от мен, от чувството ми за самосъхранение. Отново бях усетила природата си и беше прекрасно да не и се съпротивлявам.

Разбира се, има жени, при които нещата се случват по практични съображения. Има и такива, лишени от собствена воля. Мисля, че първото е не по-малко насилие над живота.

Няма значение дали детето ще се случи или не. Има толкова много камъчета, в които да се спъне копнежът. Но този мъж вече е различен.

Мъжът, от когото искаме дете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти