Мъж с пари е нищо, ако жена му не ги харчи

Мъж с пари е нищо, ако жена му не ги харчи
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Има ли някой, който все още счита, че парите развалят отношенията между хората?

Лично аз не съм видял хората да се държи лошо с човек, който разполага с много пари.

Нито пък съм забелязал двойките да се карат, когато разполагат спокойно със финансите си.

От друга страна обаче, доста често може да станем свидетели на какви ли не грозни прояви на презрение, насочени предимно към хората, които не разполагат с достатъчно средства.

Отношението към тях е сякаш това са хора „втора ръка”. Мисля, че това е доста грозно явление и граничи с малоумие. Да уязвяваш слабия, винаги е признак на дълбоки комплекси. Психолозите дори  диагностицират това явление.

Какво излиза всъщност? Парите наистина развалят отношенията между хората, но само при едно условие - ако ги няма.

Парите имат съществена роля и за запазване на мира в отношенията между мъжете и жените. Предполагам знаете, че всяка жена би се почувствала пренебрегната, ако разбере, че любимият не носи нейна снимка в портфейла си. Интересно е обаче защо никоя дама не прави на проблем този въпрос, когато разбере, че вместо нейна снимка, в портфейла на мъжа има банкноти. Много банкноти. В такава ситуация някак си мъжката недодяланост и недосетливост губят значение.

С подобни двойни стандарти мъжете отдавна са свикнали. Светът е такъв, че наистина всичко се върти около парите. Господата отдавна са разбрали, че когато нямат финансовата подплата, не само зимата, но и жените са студени.

Голяма част от мъжете искат да изкарват много пари, за могат да ги харчат техните жени. Какво иначе може да направи мъж с толкова пари, ако няма жена, която да ги харчи? Ще си купи кола, после жилище, после още една кола, а след това и трета кола. Ами след това, когато тази автомобилна еуфория приключи, какво следва? Изходите са три – алкохол, хазарт и наркотици.

Виж, ако до финансово преуспелия господин стои една жадна за неговите пари жена, нещата придобиват съвсем друг смисъл. Първо, тя ще направи всичко възможно този мъж да продължава да бъде успешен, защото от това зависи нейното благополучие. Второ – тя ще осмисли всичките му материални възможности, като му покаже колко много неща още може да купи, без значение дали тези неща влизат в употреба или не.

Важното е тя да разширява мирогледа му за света, изобретенията, хората, възможностите за различни видове преживявания. Трето – ще го накара да се чувства много по-ценен и желан, отколкото си е мислил, че някога може да бъде. Абе, с две думи, харчейки парите на мъжа си, жената го кара да се чувства още по-голям мъж.

Да, парите не развалят отношенията между хората, но понякога определено ги усложняват. Забелязали ли сте, че жените, разполагащи с финансови средства, без значение собствени или чужди, са постоянно превъзбудени, сякаш нон-стоп пият енергийни напитки, смесени със силна доза кафе.

Постоянно говорят, постоянно искат нещо и постоянно създават хаос с действията с. Това вече създава проблеми за мъжете. Проблеми относно издръжката. Но този път проблемите не идват от това, че мъжете трябва да издържат жените финансово, а от това, че трябва да ги издържат психически.

И все пак мъж с пари е нищо, ако жена му не ги харчи.

Има ли несъгласни?

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Аман от сърдити лелички!

Обичам жените да ми правят...

Не пожелавай мъжа на ближната си!

Не ѝ вярвай! Никога и за нищо.

Как да спрете да привличате само глупаци

Не ме занимавай с твоите глупости!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти