Мястото, на което не бива да пренебрегваш партньора си (не е това, което си мислиш)

двойка любов връзка
Снимка: Istock

Споделяне на подробности около личния ни живот в социалните мрежи не е добре за взаимоотношенията, но включването на половинката в онлайн публикациите може да е от полза.

Редовното споделяне на информация относно връзките ни вреди повече, отколкото помага (освен че е досадно за хората от списъка с контакти), но серия от проучвания на Университета „Карнеги Мелън“ и Канзаския университет показва, но споделянето на чисто лична информация влияе на отношенията между самите партньори.

двойка любов връзка
Снимка: Istock

Когато един от тях споделя детайли за себе си в социалните мрежи, според резултатите това повлиява негативно чувствата на другия и неговото усещане за интимност. По този начин партньорът се чувства пренебрегнат или по-малко специален.

От друга страна, когато включим половинката в публикацията, така усилваме усещането ѝ за близост и удовлетворение. „Това валидира връзката, а партньорът ще възприеме поста като израз на грижа и внимание“, обяснява Омри Гилат, професор по психология от Университета в Канзас.

двойка любов връзка
Снимка: Istock

За разлика от романтичните отношения, приятелствата не се влияят отрицателно, когато някой споделя лична информация с голяма група хора онлайн. Предполага се, че това е заради ролята, която имат социалните мрежи в тези връзки, а именно поддържането на контакт с близки и приятели. Точно заради преминаването от разговори по телефона към споделяне на съдържание онлайн е добре да знаем как технологиите повлияват човешките ни взаимоотношения, твърдят специалистите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти