25% от британките губят девствеността си под 15 години

Май все по-малко взе да ни пука
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Данните на скорошно проучване, което е било изготвено от Националната здравна служба на Великобритания, ясно показват, че една четвърт от момичетата на възраст между 16 и 24 години са правили секс за първи път още преди да навършат 15. Всяка осма пък вече е имала интимни контакти с 10 различни партньори.

Сравнени с времената, когато родителите им са били на техните години, едва 14% от девойките през 80-те са губили девствеността си под 15-годишния праг.

Като основна причина за тези драстични разлики институциите посочват все по-освободеното и сексуално поведение на днешната младеж, която се облича прекалено разголено, предизвикателно и неподходящо за крехката си възраст.

Също така над 60% от анкетираните момичета споделят, че все по-рядко използват предпазни мерки, правейки секс, а всяка седма между 16- и 24-годишна възраст се е инфектирала по полов път.

Повечето експерти са на мнение, че сексуалното обучение в училищата трябва да бъде все по-силно застъпено, за да може тревожните цифри да се сведат до минимум.

Въпреки че през последните години ранната бременност във Великобритания намалява, тя все още е една от най-високите в Европа. Така например през 2009-та над 38 хил. тийнейджърки са забременели преди да станат на 18, а всяка година само на Острова се правят 3700 аборта на момичета под 16 години.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти