Лолита стана пума

Лолита стана пума
Снимка: netinfo

Михаела Петрова

Едно от най-хубавите неща на младите гаджета е, че има кой да решава проблемите с компютърните игри на сина ти. Това достойнство на мъжете в "детска възраст" нямаше как да го предвидя, когато бях Лолитка. Тогава ме възбуждаха идеите в главите на зрелите мъже. И все още съм леко зашеметена от промяната, защото съвсем искрено не харесвах млади мъже. Когато се случи за първи път, бях на 33, наистина не го харесвах и го приех като недоразумение.

Не ме спечели нито защото е млад, нито защото бе хубавец, а защото докато го напъждах с аргумента, че най-младите мъже в живота ми са били 7 години по-големи от мен и съм ги наричала "момченцата", той пресметна своите 8 години надолу и каза: "О, 15 години си е сериозна разлика", ха-ха, а след това не спираше да ме пита: "Е, какво? Могат ли го децата?!". Можеха го и още как, а кожата му, бога ми, наистина беше бебешка. Играх го cool (хладнокръвна до последно), но истината бе, че не можех да му се наситя. Някаква жива вода се оказа.

Но дълги години продължавах да приемам това откровение като инцидент.
Младите мъже ме развълнуваха отново на ръба на 40-те.
Скоро се появи и онзи, 24-годишния, на когото не посмях да кажа каква е истинската ми възраст. И да, не беше лъжа - вече бях зарибена.
Мина време, докато си съставя новите "правила", всичко онова, което една жена около 40-те трябва да има предвид, когато се захваща с младите мъже.

Първо - не си мисли, че с него ще градиш бъдеще. Може и да се случи да изградиш, но тези връзки са заради свободата, която си успяла да си извоюваш, а не за да обслужваш поробващия аспект на страстта. Този урок е за жени под 30 години. Да си го научила.

Второ - не позволявай да те превърне в каката, която ще реализира мечтите му, ще му направи контактите в обществото, ще му намери парите за бизнеса. Ти би трябвало вече да си наясно, че в някакъв момент най-великите мъжки идеи калцират (успоредно с дископатията). Идеята е  да е издръжлив, искащ и ненаиграл се. А алкохолът (и евентуално някои други стимуланти, които май са неизбежни за това поколение) да не му се отразява пагубно. Не забравяй, че терминът за този тип жена е "пума", не "кокошка".

Трето - има неща, с които просто трябва да свикнеш - неговата музика, неговите филми, неговите... компютърни игри. Последното не е проблем, а истински подарък ако случайно ти се намира син със сходни увлечения.

Четвърто - голямото Don't - никога не го води сред компания от хора, навършили 35. Една приятелка така заведе 22 годишното си гадже на парти с 40 годишни хора и телефонът й рязко замлъкна. Когато сте заедно и ако си достатъчно умна да не лепиш напомнящи листчета на хладилника, той реално не осъзнава истинската ти възраст, но попадне ли в компания от твои връстници, моментално ще си спомни последното парти на майка му и баща му. 

Пето - не го разнасяй като трофей и максимално избягвай да се фукаш с него пред приятелки. Ще те разкъсат както само жени с улегнали вече мъже са способни. Това е твоят кеф, твоята лична кутия шоколадови бонбони, които си си купила, за да си изядеш тайно, напук на всички диети и здравословни препоръки.

Шесто - когато си в негова компания, за нищо на света не издавай възрастта си. Ако все пак някой те попита, не отговаряй нищо, близо до истината. Човек винаги може да се измъкне с шегичка: "8 и половина".

Седмо - неуместно е тийнейджърското облекло. Окей е всичко, което и без друго е модна вълна. 

Осмо - най-хубавото е, че прекаленото старание за романтични вечери е напълно излишно. Той спокойно може да мине със сандвичи или пица.

Девето е свързано с първо - трябва да го пуснеш да си тръгне, когато поиска. А даже и да го напъдиш, ако нещо се запъне. Без драми и без съжаление. Пумите не са сантиментални каки. Идеята е да се почувстваш жизнена и млада, да се upgrade-ваш, а не да остарявате заедно. Нали така?

Знам, че очаквате да кажа и нещо за секса. И то по отношение на главния двубой "мъже с опит срещу младоци без опит". Честно казано, няма такъв двубой, измислен е. Всички легенди, че по-възрастните били по-големи майстори заради опита, се оказаха твърде манипулативни. По-скоро е обратното - те имат опит в закоравелите си навици - да не употребяват кондоми, например. Свенливи са и по отношение на употреба на играчки и целия огромен арсенал аксесоари за сексуални забавления. Все още са склонни да наричат лесбийка жена, на която се е случвало да се забавлява със себеподобна.
Mладите мъже, които сега са в своите 20 и 30 години са културно подготвени и склонни да експериментират. Ако щете и заради интернет. Заради списанията, заради целия информационен поток... въобще не мога да ви опиша колко готино и адекватно се говори за междуполовите взаимоотношения в тийнейджърските филми по Disney Channel.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти