Любов, гореща и небрежна, като юнски следобед

двойка любов лято
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

Сутрин, ранно лято, кафе, аз и ти - нима има по-добро описание на щастието? Всичко, което искам, е винаги да бъде така, винаги да бъдем такива.

Аз да съм ленива и мързелива като котката на село, да се протягам на дивана, да търся слънчевите петна по килима, да мъркам, докато нежно изследваш тялото ми с пръсти.

Ще нося бяла рокля, краката ми ще са боси, пръстите ми ще са лакирани в червено. Ти ще дойдеш при мен със своя приятен слънчев загар, ще ухаеш на прясно окосена трева и на мечти.

двойка любов лято
Снимка: Thinkstock

Русите ми коси ще те чакат, за да вплетеш пръсти в тях, да сложиш алено червен мак зад ухото ми и да ми прошепнеш, че си откраднал кошница с череши от съседския двор.

После ще се смеем дълго, ще играем на криеница из старата къща, ще си ударя малкото пръстче в някой праг, а ти ще го целунеш, за да ми мине по-бързо. Ще бъдем отново деца, седнали на двора, поделящи си топъл хляб, сирене и розови домати.

двойка любов лято
Снимка: Thinkstock

Лозата ще ни пази от жаркото следобедно слънце, от мухите и от лошите погледи. А под нея двамата с теб ще откриваме нови светове, ще късаме маргаритки и ще се опитваме да познаем кой отенък на синьото се крие в очите ни.

После ще се свечери, щурците ще запеят, ще ми стане хладно, а ти ще ме стоплиш с ръцете си и с обещанията си, че това юнско лято ще продължи вечно. Ще ми посвириш на онази стара, не добре настроена китара, аз ще пея ужасно фалшиво и ще ми запушваш устата с целувки. Сетне ще палим пожари, но само в душите си, ще целуваме божурите, ще си измисляме светове, пълни с лета и пойни птици.

двойка любов лято
Снимка: Thinkstock

И ще се обичаме. Ще се обичаме сладко, черешово, малиново. Ще се обичаме остро, анасоново и някак облачно. Ще се обичаме като в приказка от някоя пожълтяла страница. Ще се обичаме и полека, като първа дъждовна капчица, спускаща се по прозореца.

Ето такава трябва да бъде любовта - гореща като юнски следобед, небрежна като първите летни дни, вкусна като диня, чакана и толкова бленувана.

ох на мама
Снимка: Личен архив

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти