Липсва ли ви хармония в спалнята?

Липсва ли ви хармония в спалнята?
Снимка: netinfo

Обичате се и всичко уж е чудесно, но някак отношенията в спалнята ви куцат?

Ако вярваме на всичко, което чуваме и четем, означава да приемем, че мъжете са обсебени от секса, а жените вечно ги боли глава. Реалността обаче е доста по-различна.

Често се случва липсата на хармония в сексуалните желания между двамата да се дължи на проблеми, засягащи вашите взаимоотношения. Може да сте обидили партньора си по някакъв начин, без дори да усетите, и това да е убило либидито. Нормално е той/тя да обърне гръб и да се престори, че спи, когато нещо не е наред в отношенията ви.

Жените са особено податливи на такива емоции, тъй като те в по-голяма степен свързват секса с чувствата. Но не очаквайте да се разкрещите на мъжа си, да го унижите и после да искате ласки в спалнята, няма да се получи.

Не бива да таите проблемите в себе си, тъй като по този начин те се натрупват и в един момент ще се получи ефекта на всепомитащата лавина. Говорете спокойно и разумно за проблемите си.

Фиби Хътчисън, автор на книгата "Меден месец завинаги", посочва още няколко причини, които разрушават интимната хармония в спалнята.

Натовареният график е една от тях. Жените, които Фиби е анкетирала, споделили, че ежедневните грижи и напрежението на работа убиват желанието им за ласки с партньора. Хътчисън препоръчва дамите да остават по половин-един час сами със себе си, да правят нещо любимо, независимо дали ще е готвене, лакиране или нещо друго, и да с постараят да изчистят всички проблеми от главата си.

Споделете с вашия партньор какво ви притеснява, но не го товарете с проблемите и нервниченето си. Така само ще изнервите и ще убийте желанието му да говори с вас. Запазете спалнята като място за разказване на хубави истории и нашепване на мили думи. Не си вдигайте скандали в леглото, нито пък спорете ожесточено за ежедневни проблеми.

Критикуването е другата повратна точка в интимните отношения. Да се подигравате с шкембенцето на съпруга ви или да го обиждате за недостатъците му няма да му подейства стимулиращо, а напротив. Мъжът има нужда от увереност в способностите си и мачкането на достойнството му само ще го накара да си потърси друга, която ще го оценява повече.

Когато нещо не ви харесва, му го кажете спокойно, особено щом става въпрос за секс. И най-вече - поощрявайте го за хубавите неща, които прави и си казвайте какво искате. С мълчание нищо не се постига.

Хътчисън споделя, че ключът към успешното разбирателство между партньорите е в правилната комуникация. Третирайте партньора като ваш любовник, а не като отдушник на всичките ви проблеми и лоши настроения. И не забравяйте, че и в любовта и секса, както във всяко нещо, има спадове и възходи. От вас зависи да промените нещата към по-добро.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти