„Кухнята на времето“ ни припомня вкуса от детството в България

книга Ciela
Снимка: Ciela

Лилия Герасимова, автор на хитовото първо издание „Кухнята на времето“, публикува ново допълнено издание на най-пълния наръчник за традиционна българска кулинария. 240-те автентични рецепти от всички краища на България са допълнени с още 72 нови готварски идеи и примерно меню за един от най-предизвикателните в кулинарно отношение периоди – постите.

„Кухнята на времето“ не е просто готварска книга. Това е пътуване във времето, което Лилия Герасимова успява да осъществи благодарение на десетките си разговори с хора от цяла България.

Поела на експедиция, за да събере съкровените български рецепти от традиционната кухня по нашите земи, тя съхранява знанието на хората, които все още знаят и помнят рецептите на своите баби и майки – всички до един над 60 години – за да предаде тяхното познание и занапред.

Какво се е случвало в кухните на бабите и прабабите ни? Помним бюдата от своето детство, но знаем ли как да ги направим? Какви са рецептите, записани в старите, омаслени страници на домашните готварски книги?

В тази книга откриваме как да правим истинска коледна погача и бял лук, чорба по селски, боб по манастирски, курбан, пълнени постни чушки за Бъдни вечер, шарена манджа и стотици други рецепти от кухните на българи от цялата страна.

Следвайки и традиционния православен календар, научаваме примерни постни менюта за четирите задължителни поста – Великия, Петровия, Богородичния и Рождественския пост.

В „Кухнята на времето“ Лилия Герасимова създава прозорец към миналите кулинарни традиции на България и предава знанието, застрашено от забрава, към бъдещите поколения.

книга Ciela
Снимка: Издателство Ciela

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти