Красивите мъже били по-забавни

Красивите мъже били по-забавни
Снимка: Thinkstock

Отдавна е доказано и изпитано, че чувството за хумор дава много по-голям шанс на мъжете, независимо от вънения им вид, да вкарат в леглото си обекта на своите желания.

Ново изследване на психолози от Университета Стърлинг, цитирано от БГНЕС, неочаквано показа, че красивите мъже се възприемат за по-смешни.

В проучването участват две групи студенти, които трябвало да отговорят по най-забавния начин на въпроса какво биха взели със себе си на необитаем остров.

Отговорите им обаче били ограничени до шоколад, лак за коса и плик.

По време на интервюто участниците били записани на видео, без да предполагат. Целта на експеримента била да покажат чувството си за хумор.

След края на първия етап студентите от другата група трябвало да изгледат видео материалите и да преценят до колко остроумни и смешни са отговорите и колко привлекателни са били участниците.

За всеки един те опитали да преценят дали е подходящ за дълга или за кратка връзка. Резултатите показват, че красите мъже били доста по-забавни, отколкото онези, които не се отличавали с природни дадености.

От друга страна психолозите от Колумбийския университет откриха защо влюбените си затварят очите, когато се целуват.

Изследователите установиха четири основни причини да го правим. Според първата затваряме очите си по време на целувка, за да предпази мозъка от емоционални сътресения и външни дразнители.

Втората причина е твърде малкото пространство между партньорите. Очи не могат да видят триизмерен образ и инстинктивно затваряме очите, отново, за да избегнем дискомфорт.

В третия случай го правим от скромност. Двойките затварят очите си, за да контролират изражението на лицето. Според четвъртата теория го правим, за да увеличим удоволствието, което изпитваме, докато целуваме любимия човек.

Последното подкрепя предишна теория, че когато очите са затворени всички останали сетива се изострят. Проучванията показват, че само 10% от хората не си затварят очите по време на целувка. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти