Красива съм, жените ме мразят

Красива съм, жените ме мразят
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Аз съм неустоимо красива, умна и амбициозна жена. Градя зашеметяваща кариера, живея в мечтания дом, имам прекрасен партньор, семейство... Няма смисъл да продължавам. Вече ме мразиш, нали?

Но нека все пак продължа да нажежавам завистта ти. Допълвам, че имам съвършеното тяло и то без никакви диети и тренировки. Лицето ми е божествено, а кожата - нежна и сияйна без капка грим. Притежавам най-стилните дрехи, приковаващи мъжките погледи. Да! Дори и твоят приятел ме обожава и извръща глава след грациозната ми походка. Мелодията от почукването на токчета ми е вълшебна и неустоима... Защо ли обаче ти споделям всичко това?  Защото и аз, като теб съм жена и си умирам да изпитам съпричастността ти към моята измислена съвършеност. И не само...

Времето, в което жените са изпитали неприязън една към друга, може би предхожда дори най-древните исторически събития. Да бъдеш добра и мила невинаги е най-правилният вариант в света на жените. Най-талантливите в този занаят прекрасно знаят, че между дамите винаги е съществувало едно умело прикрито съревнование коя е нещо повече от другата, а защо не и от всички останали. Жените се мразят, защото всяка една от тях иска винаги да е НАЙ и не се задоволява с нищо под това ниво.

Ако енергията, която дамите влагат във враждата помежду си, се превърне в електричество, вече няма да е нужно да заплащаме потреблението си на ток. Нежните войни не включват огнестрелни оръжия, кръвопролития и огромен брой жертви. Последиците от тях не влизат в хрониката на криминалните новини. И все пак те са много по-опасни, защото боравят с най-долните оръжия – подмолни игри, сриване на самочувствието, злепоставяне, изтъкване на несъвършенствата... Но целта им не е да те убият, а да направят дисекция на емоционалното ти състояние и ако е възможно, да сринат психиката  ти. Войната е спечелена, когато те накарат да повярваш, че си отхвърлена от обществото и не се вписваш в измисленото от тях сдружение на единствените и неповторимите...

Жените обичат да се мразят! Факт! Обратно на очакваното, в "трън" в очите на посестримите си винаги се превръща не посредственото момиче с неугледна външност, а дългокраката красавица с фина фигура, която има всичко онова мечтано, бляскаво и примамливо, което зложелателките искат, но не притежават. Понякога в нейна чест разцъфват нови приятелства, друг път успехите й насъскват цяло гнездо със змии. В обект на завист към нея може да се превърне страхотната нова работа или дългоочаквано повишение, която другите усойници нямат.

Понякога в желанието си да сме единствени в сърцето на мъжа до нас, стигаме до крайности. И ако в момента поклащаш неодобрително глава и гордо си казваш: "Не, аз не съм!" – по-добре се замисли . Няма мацка, която да не е изригвала вулканично по адрес на новата любима на предишния си възлюбен или по бившата изгора на актуалния си приятел. Макар и без причина. Няма момиче, което да е било щастливо от факта, че за мечтаната от нея страхотна работа, са предпочели "онази другата", въпреки неимоверните усилия, които е положила, за да изпъкне в офиса. Хайде, признай си, че и на теб се е случвало. Най-голямото бреме за съвременната жена е фанатичното старание да няма друга, по-могъща и забележителна от самата нея.

Има ли дама, която поне веднъж в живота си не е пожелавала нещо, което всъщност принадлежи на друга – било то чифт обувки, страхотна чанта  или... мъж? Дори да няма конкретна причина за породената от теб злоба у други твои посестрими, такава винаги може да се открие. Приятелят ти е невероятен чаровник, но бившата му все още не може да го прежали, а кандидат-бъдещите вече се точат за сладострастната му усмивка. Вече си в черния списък. Семейството ти е задружно и сплотено, а другите в обкръжението ти не са съумели да се справят с тази мисия така добре като теб. Получаваш повишения и се справяш фантастично в службата. Мъртва си!

Защо да е омраза, когато може и да е приятелство? Или поне завоалирана поносимост. Ако жените влагаха всичката тази отрицателна енергия в нещо градивно, светът щеше да е техен, само техен.

Единствено Edna истинска дама може да даде съвет на друга дама. Само Edna жена може да почувства напълно сетивността, страховете, мислите, копнежите и мечтите на някоя като нея. Интуицията и шестото чувство, които притежаваме, не бива да се използва като захранване на злобата, а да служи като преимущество, защото това е нещо, което при мъжете е по-слабо или направо липсва.

От страх искаме винаги да сме единствените. От страх, че ако не сме по-добри от всички останали представителки на нежния пол, ще срещнем неодобрение от страна на мъжете, няма да сме така желани и обичани от тях. Безсмислено е да водим ожесточени войни заради силния пол. Световната история е конкретният пример, че винаги в края на краищата, те са тези, които враждуват заради нас и красотата ни!

Всъщност всяка жена  е хубава в очите на любимия си мъж, в очите на страхотните си приятелки, в очите на признателните й деца... И не е ли това достатъчно? Нека спрем да стараем на всяка цена да сме най-добрите във всичко и да се концентрираме единствено в нещата, които имат значение за нас? Така ще ни остане повече време да се наслаждаваме на постигнатото дотук.

Нека пробваме Edna нестандартна процедура за разкрасяване – без омраза, без пориви на завист и злоба. Погледни огледалото и виж прекрасното лице, което те гледа оттам. Да, това е твоето лице. Видя ли? Магията действа! Красива си, обичай се!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти