Колко секс месечно правят щастливите двойки?

Колко секс месечно правят щастливите двойки?
Снимка: Thinkstock

Даваме си сметка, че животът без секс би бил вреден, особено , когато сме обвързани. Тук идва въпросът - колко често трябва да прави секс една двойка, за да е щастлива? Разбира се, не всичко се свежда до акта, но то е важна част от съществуването на една връзка.

Може би някои си мислят, че не количеството, а качеството има значение. Оказва се обаче, че не е точно така. Изследване, в което са участвали омъжени жени, доказва, че количеството в случая има голямо значение. Тези от тях ,които са твърдели, че са нещастни в брака си, правели любов 3-4 пъти на месец. А тези, които са твърдели, че са щастливи го правели поне 11 пъти на месец.

Според автора на изследването, психиатъра М. Гари Нюман, той самият бил изненадан, че жените искали по-чести сексуални контакти. Всъщност това има своето психологическо обяснение- прекарването на повече време под завивките заедно с любимия човек, прави връзката по-силна. Това е време, когато не само може да си доставят удоволствие, но и да се почувстват по-близки.

Снимка: Weheartit

Това важи с особена сила при по-дълги връзки. Първоначалната страст в секса намалява за около две години и това дава отражение на цялостната връзка. След тези две години партньорите трябва да полагат усилия да поддържат огъня. Особено, когато заживеете заедно и имате деца, погълнати от всекидневните ангажименти, често оставяте секса на заден план. Именно тук е важно да се замислите и да полагате усилия да разпалвате страстта отново и отново, за да не изгасне.

Снимка: Thinkstock

Според сексолозите е важно да се отделя време за секс. Не става дума да конкретизирате дата и час, просто да се отдавате на желанията си винаги, когато можете и да внасяте разнообразие в сексуалния си живот.

Страстен секс след 10 години брак

Най-странните секс традиции по света

4-те секс закона, които жените признават в леглото

Идеалният секс е 20 минути

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти