Колко му е голяма мъжествеността

Колко му е голяма мъжествеността
Снимка: netinfo

Тодор Капитанов

Какво всъщност означава да си истински мъж? Колко често казвате за някой, че е истински мъж? Кога го му го казвате? Когато е богат, умен и добре изглеждащ?

Това може би помага да бъдеш мъж, но ключът към истинското мъжеството крие в поведението, действията и отношенията на мъжа не само към жената, но и въобще към хората около него.

Да бъде мъжествен в очите на другите е една от целите номер едно на господата. Суетата не е присъща единствено на жените. Сигурен съм, че не си мислите обратното.

Максимата, че ако желаеш нещо много силно, то рано или късно ще бъде реалност за теб, не е вярна. Опровергава го фактът, че всички от силния пол искат да са мъжествени, обаче малцина успяват да бъдат такива.

Струва ми се, че да си мъжествен в днешно време изобщо не е трудно. Не само заради математическото предимство от увеличаващия се брой хомосексуалисти от мъжки пол. Лесното идва най-вече от това, че към настоящия момент има толкова много загубеняци, които също са със статистическа тенденция да се увеличават, сред които дори и нищо да не правиш, то щеш не щеш изпъкваш като мъжкар.

Нека обаче говорим за другия тип мъжкари, които не светят само защото някой друг е угаснал. 

Трудно ли е все пак да си мъжествен в днешно време? Не, не е трудно.

Нима се изискват невероятни усилия да набележиш целите си и да ги следваш? Нима е трудно да държиш на думата си, когато я даваш? Нима е сложно да определиш какво искаш от живота, от работата, от връзките си? Ако мъжът изпитва затруднения да дефинира тези основни житейски възгледи, то той е обречен никога да не бъде приеман за мъжествен, колкото и здрав и силен да бъде физически.

За да го считат за мъжествен, той задължително следва да бъде кавалер – да дава път на дамата, но не само за да я огледа как изглежда отзад. Жестове като подаване на ръка, отстъпване на място и подобен тип обгрижвания правят наистина добро впечатление. Мъжествените типове винаги намират нещо в дамите, с което да ги поласкаят.

Снимка: netinfo

Не може да бъдеш истински кавалер, ако не умееш да правиш комплименти. Ама не от онези посредствени и глупашки, към които жените имат непоносимост, а от премерените, джентълменските, които винаги са на ръба на флирта, от които жените не се чувства неудобно, но все пак ухажвани.

Изобщо за бъдеш мъжествен следва да се държиш уважително с хората. С всички хора. Абсолютно с всички без значение дали са ти близки, приятели, познати или непознати. 

Не на последно място, за да измерите мъжествеността на някого, вижте дали  притежава и от онези качества, които са характерни за героите от приказките и филмите – храброст, състрадателност, себеотдаване и жертвоготовност.

Подобни качества определено са позабравени в днешно време, но винаги се появява някой, който с гръм и трясък напомня, че все още съществуват такива мъже – от приказките. На пръв прочит тези качества са доста момчешки, но пък какво бъдеще може да има мъж, който не иска да направи света едно по-добро място за живеене?

Снимка: netinfo

Колко голяма е мъжествеността на мъжете зависи от самите тях. И е въпрос на избор дали да бъде малка, или голяма. Те решават и носят отговорност за своя избор.

Така че, мили дами, имате пълното право както да изисквате от тях повече в тази насока, така и да ги подигравате, ако те са избрали да не бъдат големи очите ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти