Колко години трае голямата любов?

Колко години трае голямата любов?
Снимка: Thinkstock

Съществува мнението, че след 7 години съвместен живот съпрузите свикват един с друг и това убива тръпката. Британски учени съкратиха този срок до 3 години.

Много неща убиват страстта в отношенията и ги водят до деградация - излишното тегло, мръсните чорапи, парите, алкохолът, неудобното работно време, липата на внимание или на секс, хленченето или хъркането.

В изследването са участвали 2000 души. То показа, че 3 години след сватбата отношенията в семейството достигат своят пик. 67% от анкетираните признават, че се дразнят от недостатъци на партньора, които първоначално са смятали са незначителни.

Над 50% от допитаните, които са имали интимни отношенията по-малко от 3 години, и 16% от онези, които са живеели повече от 3 години, правят любов поне три пъти седмично.

Но 55% от участниците смятат, че след 3-годишен съвместен живот отношенията им стават по-прагматични и те се отдават на секс по разписание. Хора в първия стадий на влюбеността получават от половинките си примерно по 3 комплимента седмично.

Но след 3 години съвместен живот показателят пада до един комплимент седмично. А след 5-та година от съжителството под един покрив хората изобщо престават да чуват комплименти.

Вие съгласни ли сте с тезата, че "любовта има срок на годност"? И колко време ѝ трябва да тръпката, за да напусне една връзка?

Прочетете още:

Комични разкази за най-кошмарните първи срещи в историята

Три сурови истини за любовта

Лъжата, в която всички вярваме

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти