Колко често е достатъчно често, за да сме щастливи?

Колко често е достатъчно често, за да сме щастливи?
Снимка: Thinkstock

Сигурно ви се е случвало понякога точно, когато и двамата имате желание за секс, нещо да ви попречи и да провали цялата романтика.

След това желанието за интимна близост се изпарява и продължавате да се занимавате с други неща.

Дали обаче не си заслужава да опитате отново, така че моментът да не отлети?

Ако отговорът е: "Да", то тогава може би е добра идея да има напътствие за това колко често си заслужава да се борите до край, пък било то само и за няколко минути, прекаран насаме с любимия.

Тайната на щастливата връзка се крие в правенето на секс веднъж на седмица, според проучване, публикувано в научното списание Social Psychological and Personality Science. В изследването участват над хиляда двойки.

Резултатите показват, че тези, които имат полов контакт веднъж на седем дни, са най-щастливи помежду си. Учудващото е обаче, че правенето на секс повече от един път в седмицата не увеличава щастието.

 Но и не прави така, че хората да се чувстват нещастни. „Изводът е, че е важно да се поддържа интимна връзка с партньора/партньорката. Но не е задължително да се прави секс всеки ден”, казва д-р Ейми Мюиз – ръководителка на изследването.

Освен това, добрите взаимоотношения извън спалнята са от основно значение, когато става въпрос за сексуално задоволяване, според специалистката.


Ако сте любопитни по колко пъти седмично правят секс двойките, участвали в проучването, отговорът е: средно по веднъж.

Може да забравите всички онези стереотипи, които сте чували за това, че на мъжете им се иска повече, отколкото на жените, или че старите хора правят по-малко секс.
Защото няма разлика в резултатите по отношение на възрастта, пола или дължината на връзката, добавя Мюиз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти