Кой прави по-рискован секс

Повишено внимание
Снимка: Thinkstock

С възрастта и жените, и мъжете все по-рядко практикуват безопасен секс. Връзките с нови партньори могат да им донесат не само куп приятни изживявания, но и риска да се заразят от болест, предавана от полов път.

Британски експерти установиха, че все повече хора на средна възраст търсят помощ в кабинетите по кожно-венерически заболявания. За последните 11 години броят на такива пациенти се е удвоил. Стряскащи са данните за дамите в балзаковска възраст. Оплакванията от хламидии при тях са нараснали с почти 95% за 9 години.

Оказва се, че днес мъжете и жените на възраст около 45 години по-често страдат от генитален херпес, отколкото тийнейджърите.

Кампаниите, популяризиращи контрацептивите, са насочени предимно към младежката аудитория, а по-възрастните хора са изключени от тази графа, защото е прието да се смята, че те знаят за опасностите, които крие сексът, показва статистиката от допитването.

Кризата в брачните съюзи също дава своя отпечатък: именно тогава много семейства се разпадат, рушат се дългогодишни отношения с партньори, които в продължение на години са ни гарантирали безопасен секс. След разводите мнозина имат нови връзки и по навик просто забравят, че трябва да вземат предпазни мерки.

Нещата се задълбочават и от факта, че представителите на старшото поколение много често изпитват неудобство да потърсят лекарска помощ за решаването на "неловкия" проблем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти